18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Doğalgaz çalışmaları Ünye'den yürütülecek

Ordu, Samsun ve Giresun'da doğalgaz çalışması yapacak olan Sutek Azk Ortak Girişim Grubu, ana şantiyesini Ordu'nun Ünye İlçesi'ne kurmak için çalışma başlattı.

Samsun'un Vezirköprü, Bafra ve Çarşamba ilçeleri, Ordu ve Fatsa İlçesi ile Giresun'daki doğalgaz boru hattı ihalesini alan Sutek Azk, 420 günlük iş süresince yürütülecek çalışmaların ana merkezi olarak Ünye İlçesi'ni belirledi. İlçede şantiye çalışmalarına başlayan firma, 4 dönüm arazi üzerine ana kontrol merkezini kuruyor. İşin henüz tesliminin yapılmadığını belirten şirket koordinatörü Halit Okar, belirtilen süre içerisinde işi bitirmek için özellikle ana şantiye ve ofisi kurma gerekliliğini hissettiklerini söyledi.

1 milyon dolar keşif bedelli çalışmanın hazırlık çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Okar, "1 hafta sonra harita ekibi çalışmalarına başlayacak. İşin proje ve harita safhası var. Bu 3 ay gibi bir süre alır. Hazırlanan projenin tasdik edilmesiyle birlikte işin uygulama hazırlık kısmına geçilecek. Yılbaşından sonra başlanacak pist hafriyatından sonra kanal hafriyatı yapılacak. Bizim programlarımıza ve planlarımıza göre boru hattında ilk kaynak Mart ayında atılır" dedi.

Okan, boru hattı güzergahının 260 kilometre olduğunu ve bölgelerin durumuna göre 10 ve 12 inçlik borular kullanılacağını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 18:32:53
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 11:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?