28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

İnek kafatası şaşırttı

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebeti ile kumsalda toplanan çöpler arasında en ilginci olan inek kafatası öğrencileri de şaşırttı. 

Ünye Kaymakamlığı tarafından organize edilen çöp toplama kampanyasında ilköğretim okulu öğrencileri ile resmi kurum ve daire amirleri sahilin belirli bölgelerinde çöp topladı. Kaymakam Nevzat Ergün'ün de katılarak bizzat çöp topladığı Çınarsuyu kumsalında İlçe Emniyet Müdürü Halit Aysan'ın bulduğu inek kafatası öğrencileri şaşırtırken, toplanan çöpler arasında en ilginci oldu.

 En çok poşet gibi plastik madde atıklarına rastlanılan çöpler arasında terlik, ayakkabı, elektrik süpürgesi hortumu, cam şişe ve kilim gibi çöpler de yer aldı. Toplanan çöpler bir araya yığılarak Ünye Belediyesi görevlilerince ilçe çöplüğüne götürülürken Ünye Kaymakamı Nevzat Ergün, yaptığı açıklamada, en güzel temizliğin hiç kirletmemek olduğunu söyledi. 

Ergün, açıklamasında, "Bugün burada temsili olarak çöp topluyoruz. Bunun vatandaşımıza örnek olmasını diliyorum. Çevremizin temizliği sağlıklı bir yaşam için büyük önem arz ediyor. Kirli bir çevre birimize değil hepimize zarar verir. Bu konuda halkımızı ve özellikle yaz sezonuna girdiğimiz şu günlerde buralara piknik yapmaya gelen vatandaşlarımızın konuya duyarlı olmalarını istiyoruz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 23:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?