18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

O bir 'Fındık Gelini'

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde görücü usulüyle yaptığı evliliğinde damadı ilk kez fındık bahçesinde görme imkanı bulan genç kız, gelinliğiyle sahil gezisi yaptı.

İstanbul'da oturan 23 yaşındaki Nurhan Mehel ile Ünye'de oturan 24 yaşındaki Ayhan Kurt, görücü usulüyle evlenip yuva kurdu. Fındık hasat zamanı memleketi Ünye'ye gelen ve eşini ilk kez fındık topladığı bahçede gördüğü için kendisine 'Fındık Gelini' denilen Nurhan Mehel, evlenerek doğup büyüdüğü topraklara geri döndü.

"Eğer Ünyeli biriyle evlenir ve bu vesileyle memleketime geri dönersem gelinliğimle sahilde gezeceğim" diye kendisine söz verdiğini söyleyen Mehel, eşinin elini tutarak şaşkın bakışlar arasında sahil boyunca yürüdü. Düğün salonundan çıktıktan sonra eşinin istediğini yerine getiren damat Ayhan Kurt, "Kaç çocuk yapmak istiyorsunuz" sorusuna, "Çocuk ailenin neşesi ve evliliğin en güzel meyvesi. Ancak yetiştirilmesi büyük emek istiyor. İlk etapta çocuk yapmayı düşünmüyoruz. Çünkü kendimize biraz zaman ayırmak ve baş başa mutluluğumuzu yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 19:20:45
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 11:06:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?