30
Nisan
2024
Salı
RİZE

"Asino" yoğun bakımı kapattırdı

Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde enfeksiyon oluştuğu tespit edildi.

Hastaların enfeksiyondan etkilenmemesi için servis hizmete kapatıldı. Hastalar Rize Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe, hassas davrandıkları için servisi geçiçi olarak kapattıklarını belirterek, “Hastanemiz Yoğun Bakım Servisi’nde düzenli olarak yaptığımız tetkikler sonucunda enfeksiyon üremesi sapladık. Bunun üzerine vatandaşımızın sağlığını korumak adına, her ihtimale karşı servise hasta alımını durdurduk. Ardından dezenfekte çalışmaları sürmesine rağmen bir problem ile karşılaşmamak için mevcut hastalarımızı Rize Eğitim ve Araştırma Hastanemizdeki Yoğun Bakım Servisi’ne naklettik. Şuanda yoğun bakım ünitemizde iğneden ipliğe temizlik çalışması devam ediyor. Son olarak aldığımız numunelerin sonuçlarını bekliyoruz. Temiz çıkarsalar üniteyi yeniden hizmete sokacağız. Biz burada hassas davrandık. Biz hiçbir vatandaşımızın sağlığını riske atmak istemedik. İşin başında önlem almak istedik“ dedi.

Öte yandan serviste etkili olan enfeksiyonun, yatar hastaların solunum yollarında türeyen ve yayılan asino isimli bakteri türü olduğu tespit edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 15:07:00
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 15:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?