8
Mayıs
2024
Çarşamba
RİZE

"Trafik sorununu birlikte aşalım"

Rize Emniyet Müdürü İbrahim Kaya, trafik sorununun aşılması konusunda basın mensuplarından yardım istedi.

Rize Emniyet Müdürü İbrahim Kaya ve ilgili birim müdürleri, ildeki basın mensuplarıyla Polis Evi'nde düzenlenen kahvaltıda biraraya geldi. İldeki sorunlar üzerine karşılıklı konuşmaların yapıldığı kahvaltıda, Emniyet Müdürü İbrahim Kaya, Rize'de yaşanan trafik sorununun aşılması noktasında basın mensuplarından kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Rize'de 26 bin olan araç sayısının son 3 yılda 34 bine ulaştığını belirten Kaya, "Bu araçları il sınırından 2 santimetre aralıkla dizersek Batum'a kadar ulaşıyor. İlimizde kapasitesinin çok üzerinde araç var. Çok katlı binalar yapılıyor ama bu binaların otoparkları yapılmıyor. Bu anlamda yaşanan trafik sorununun aşılması için altyapı eksikliklerinin bir an evvel giderilmesi ve halk arasında trafik bilincinin oluşturulması gerekiyor. Bunun için de dayanışma içerisinde çalışmamız lazım" dedi. 

Rize'de meydana gelen asayiş olaylarıyla ilgili değerlendirmede de bulunan Kaya, asayiş olaylarının sayı itibarıyla yurt genelinde bir artış gösterdiğini, bu durumun da sıradan olayların bile asayiş olayı olarak kayda alınmasından kaynaklandığını savundu. Kaya, "Yeni yasalar gereği en küçük olaylar dahi kayıt altına alınıp savcının bilgisine sunuluyor. Kişinin evinde salata yaparken parmağını kesmesi bile asayiş olayı olarak değerlendiriliyor. İlimizde sahipli bir köpeğin başıboş bırakılması bile kayıtlarımız arasında bulunuyor. Haliyle bu durum rakamları artırmaktadır" diye konuştu. 

İl Emniyet Müdürü Kaya, bu yıl 19.'su düzenlenen Rize Çay ve Turizm Festivali'ne onbinlerce insanın katılmasına rağmen, küçük çaplı bir kaç olayın dışında ciddi bir olayın yaşanmayışının sevindirici olduğunu ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2006 Çarşamba 16:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bekir sukas IP: 85.104.189.xxx Tarih : 9.08.2006 23:38:59
ben vatandaş olarak esnaf aracını iş yerininönünden kaldırmadıkça trafiksorunu çözülemez.diye düşünüyorum