5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Valiliğin seçim tedbirleri

Rize Valiliği tarafından 22 Temmuz 2007 Genel Seçimlerinde, seçim propagandası çalışmaları sırasında çevreye zarar verilmemesi için bir takım kararlar alındı. 

Rize Valiliği tarafından 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri ile ilgili alınan ilk karar çevrenin korunmasına yönelik oldu. Rize Valiliği tarafından alınan kararlar şu şekilde açıklandı: 

“Propaganda çalışmaları sırasında kullanılacak afiş, poster ve flama gibi araçların doğaya geri dönüşümü olabilir maddelerden seçilecek. Kesinlikle plastik ve naylon kullanılmayacak. Uçak ve taşıtlardan gelişi güzel bildiri ve reklam malzemesi dağıtılamayacak. Bu konuyla ilgili Rize Belediyesi ve Rize Çevre İl Müdürlüğü tarafından gerekli takipler yapılacak. Susturucu gibi ses giderici özellikleri olmayan taşıtlar propaganda çalışmalarında kullanılamayacak. Araçların motor sesleri Gürültü Kontrol Yönetmeliği’nde belirtilen seviyenin üstüne çıkartılmayacak. Aday veya partiler, seçim merkezi ve bürosunun dışındaki yerlerde afiş, poster ve flama asamayacak. Bu tür malzemeler İl ve İlçe Seçim Kurulları’nın göstereceği yerlerin dışında asılamayacak. Özel bina ve konutların, kamu binaları ile resmi dairelerin, tarihi, kültürel ve turistik binaların, okulların, mabetlerin duvarlarına, anıtlar, trafik levhaları, aydınlatma lamba ve direkleri ile parklardaki donatı ekipmanları ve kent mobilyaları, yollar, cadde, sokak ve kaldırımlara afiş, poster ve flama asılamayacak.” 

Öte yandan bu kararlara uymayan siyasi parti ve adaylar hakkında 5491 sayılı kanun ve 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca cezai işlem yapılacağı bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 10:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?