4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

1.944 yatırımı aynı anda açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin il kongresini sonrasında yapımı 8 ay önce tamamlanarak hizmete giren Rize Devlet Hastanesi başta olmak üzere 425 milyon TL değerindeki bin 944 ayrı yatırımın toplu açılış törenine katıldı.

Rize Valiliği önündeki törene Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.

Toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, 425 milyon TL değerindeki bin 944 ayrı yatırımın hizmete açmak için toplandıklarını hatırlatarak “Eğitimden spora ve alt yapıya kadar bu 1944 ayrı yatırım, 3 yıl gibi kısa bir zamanda tamamlanarak hizmete açılıyor. Bu tarz yatırımları hizmete açarken çok heyecanlanıyorum. Bugün daha çok heyecanlıyım. Çünkü memleketim Rize’deki yatırımları hizmete açıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanıyım ama aynı zamanda Rize’nin de evladıyım. Rize’ye kazandırılan her hizmeti kendi kazancım gibi görüyorum. Rize doğal güzellikleri olduğu kadar coğrafyası o kadar çetin zor bir şehir. Ben size bu Rize’deki büyük meydanda seslenmiştim. Biz size orda ‘Biz Ferhat’ız, Ferhat, siz de Şirin’siniz Şirin’ demiştim. Ferhat nasıl Şirini’ne ulaşmak için dağları deliyorsa biz de dağları delerek milletimize kavuşuyoruz” dedi.

Yapılan yatırımları sıralayan Erdoğan, toplu açılış töreninin ardından Rizeli hayırseverlere plaket verdi. Rize Lisesi’ni yaptıran hayırsever Metin Kazancı sahneye çağrılırken, yaşlı hayırseverin ilerleyen yaşı nedeniyle yürümekte zorlandığını gören Başbakan Erdoğan, Metin Kazancı’nın platforma çıkmasını beklemeden yanına giderek plaketini teslim etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, topul açılış töreni sonrasında Rize Valiliği’ne geçti.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2012 Cumartesi 17:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?