30
Nisan
2024
Salı
RİZE

120 dağcı adayı kampta

RİZE’DE DAĞCILIKLA YENİ TANIŞACAK OLAN 120 DAĞCI ADAYI KAMP KURUYOR

Rize’de dağcılıkla yeni tanışacak olan 120 dağcı adayı, Kaçkar Dağcılık Rafting Spor Kulübü (KDRK) nezaretinde kamp kuruyor.

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 2010 yılı faaliyet programı kapsamında Rize’de KDRK nezaretinde 120 dağcı adayı Rize’nin İkizdere ilçesi Rüzgarlı köyünde kamp kuruyor. Yaşları 10 ile 50 arasında değişen 120 dağcı adayı bugün son hazırlıklarını tamamlayarak İkizdere ilçesine hareket ettiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan KDRK Yönetim Kurulu Başkanı Dağcılık Eğitmeni Mehmet Emin Ayhan, yeni dağcılar yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Başarılı geçeceğini umduğumuz bu kamp programında, özellikle gençlerimize dağcılığı sevdirmeyi, doğaya ve çevreye olan duyarlılıklarını arttırmayı amaçlıyoruz. Bu etkinlik gençlerimize doğa ile mücadeleyi, teknolojiden ve medeniyetten uzak ortamlarda yaşantılarını sürdürebilmeleri için gerekli bilgileri de kazandıracaktır” dedi.

Kamp programında dağcı adaylarına dağcılık temel kuralları, iple kaya inişi, emniyetli tırmanış ve kamp kurma gibi eğitimler verilecek. Düzenlenecek kamp sonrası gönüllü dağcılar Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından gerçekleştirilecek ikinci etap kampa gidebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 14:06:00
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 14:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?