5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

14 yaşında katil oldu

Kendisine şiddet uygulan babasını önce bıçakladı, ardından baltayla öldürdü

Rize'de 14 yaşındaki lise öğrencisi S.S.A., babasından şiddet gördüğü gerekçesiyle devlet korumasına alındı.

6 ay önce evine dönmek isteyince çocuk babasına teslim edilirken, ayrıca 'bakım parası' da verilmeye başlandı. İddiaya göre S.S.A., yine kendisine şiddet uygulamaya başlayan ve bakım parasını alkole harcayan babasıyla sürekli tartışmaya başladı. Aynı nedenle dün gece çıkan tartışma sonucunda ise S.S.A., 54 yaşındaki babası Şakir A.'yı önce bıçakladı, ardından baltayla öldürdü.

Güneysu ilçesinin Yeni Cami köyü Dereüstü Mahallesi'nde oturan Şakir A., üçüncü çocuğuna hamile eşini 1998 yılında doğum sırasında bebeği ile birlikte kaybetti. İki çocuğu ile köyde bir süre yalnız yaşayan Şakir A., daha sonra ikinci evliliğini yaptı. 2000 yılında köyde meydana gelen heyelanda ölen eşinden olan Yunus Emre A.'yı 8 yaşındayken kaybeden baba ile ikinci eşi arasında yaşanan şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi 3 çocuğunu alarak Yalova'ya yerleşti. Bunun üzerine Şakir A., 1 yaşındayken annesini kaybeden S.S.A.'ya (14) tek başına bakmak zorunda kaldı. Zaman zaman gemilerde işçi olarak çalışan Şakir A., oğluna şiddet uygulayınca bu durumun Sosyal Hizmetler ekiplerine bildirilmesi üzerine yaklaşık bir yıl önce S.S.A., Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı yetiştirme yurdunda koruma altına alındı.

Yaklaşık 6 ay önce S.S.A. evine dönmek istediğini belirtince kurum, bakım parasını babaya vererek, çocuğun babasının yanında kalmasına izin verdi. Rize'de bir lisede 9. sınıfta okuyan S.S.A.'ya iddiaya göre babası yeniden şiddet uygulamaya başladı, ayrıca oğlu için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından verilen bakım parasını da alkole harcıyordu. Baba oğul arasında bu nedenle sürekli tartışma yaşanıyordu. Dün (salı) gece eve alkollü gelen 54 yaşındaki Şakir A. ile oğlu arasında yine aynı nedenle tartışma başladı. Öfkeli genç, mutfaktan aldığı bıçakla babasını bacağından yaraladı, ardından eline geçirdiği baltayla birkaç kez vurarak öldürdü. Cinayetin ardından komşularının kapısını çalarak "Babamı öldürdüm" diyen genç, olay yerinden kaçtı. Jandarma ekipleri, gencin bir arkadaşına ulaşıp, S.S.A. ile bağlantıya geçmesini sağladı ve Rize'de bir banka şubesi önünde arkadaşının verdiği randevu için gelen genç gözaltına alındı.

S.S.A.'nın, ifadesinde babasının alkollü olduğunu ve kendisine şiddet uyguladığını, bu nedenle aralarında çıkan tartışma sonucunda kendisini öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Rize Adliyesi'ne sevk edilen genç, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

...
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2011 Perşembe 12:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?