3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

5. METEF Fuarı açıldı

Rize’de açılışı yapılan 5. Mesleki Teknik Eğitim Fuarı’nda ( METEF) en çok ilgi çeken yağmurluğa dönüştürebilir kadın çantası oldu.


Rize Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 5. METEF Fuarı’nın açılışı bugün yapıldı. Rize Fuar Alanı’nda gerçekleşen açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik eğitim, sağlık ve sanat alanında gelişemeyen ülkelerin kalkınamayacağını belirterek, “Ülkemizin kalkınabilmesi için gençlerimizi gelişmiş ülkelerin eğitim standartlarında eğitmeye çalışıyoruz. Rize’de kısa sürede eğitim alanında önemli adımlar atıldı. 1927 yılından 2002 yılına kadar ilimizde 2 bin 14 derslik yapılırken, 2002 yılı ile 2009 yılları arısında dersliklerimize bin 227 derslik daha ilave ettik. 229 okulumuzda ADSL hizmeti veriyoruz. 221 bilgisayar laboratuvarında 5 bin 100 bilgisayarımız var.

Ana Okulu, İlk ve Orta Dereceli okullarımızda 66 bin 215 öğrencimiz eğitim ve öğrenim görüyor. Bu yıl Halk Eğitim Merkezlerimizde 25 bin 949 vatandaşımız eğitim görerek sertifikalarını aldı. Bu yıl 5. düzenlediğimiz METEF Fuarı’nda, 26 okulumuz ve halk eğitim merkezlerindeki öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ürünleri sergiliyoruz” dedi.


Konuşmanın ardından fuarın açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini Rize Valisi Zekeriya Şarbak, Rize Jandarma Alay Komutanı Albay Erol Çelik ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı birlikte kestiler.


Vali Şarbak, Rize Kız Melek Lisesi öğrencileri tarafından yapılarak kendisine ikram edilen çiğ köfteden yedi.
Fuarda en çok ilgili çeken ürün yağmurluğa dönüşebilen kadın çantası çekti. Çayeli Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Akıllı Çanta’ şık bir çanta görüntüsüne sahipken, yağmurlu havalarda bir anda aynı şıklıktaki bir kadın yağmurluğuna dönüşebiliyor.
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 17:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?