3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

52 yıl sonra büyük buluşma

Rize’de 52 yıl önce görev yapan ilkokul öğretmeni Hasan Aktaş, Rize’ye gelerek 52 yıldır görmediği öğrencileri ile buluştu.

Rize’de 52 yıl önce Güneysu İlçesi Kıbledağı Köyü’nde ilkokul öğretmenliği yapan Hasan Aktaş, 52 yıl sonra Rize’ye gelerek 7-8 yaşlarında bıraktığı öğrencileri ile buluştu.

Manisa’dan emekli meslektaşlarıyla birlikte kafile halinde Rize’ye gelen Aktaş, ilk önce görev yaptığı Kıbledağı Köyü’nü ziyaret etti.

Ardından eğitim ve öğretim verdiği öğrencilerini arayan Aktaş öğrencilerinin bazılarına ulaşmayı başardı. 52 yılın ardından gelen buluşmada duygusal anlar yaşandı. 8 yaşında bıraktığı öğrencilerini 60’lı yaşlarda gören 81 yaşındaki emekli öğretmen ve öğrencilerinin gözleri doldu.

Aktaş’ın öğrencilerinden kendisi gibi emekli öğretmen olan Seyfullah Fırat öğretmenini görünce ilk önce elinden öptü ardından öğretmenine sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Aktaş, Fırat’ın öğretmen olabilmesi için elinden geleni yapmaya çalıştığını belirterek, “Seyfullah zeki bir öğrenciydi. Ona özel dersler verdim ve öğretmenlik okulunu kazandı. Vatana iyi bir evlat yetiştirdiğimi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Seyfullah Fırat ise “Babam beni din görevlisi yapmak istiyordu. Rahmetli bu nedenle öğretmen olmamı istemedi. Öğretmenim, sınavlara girebilmem için bana ayakkabı aldı. Ders kitaplarımı alarak bana özel ders verdi. Cebime harçlık koyarak beni Kars’ta yapılacak olan öğretmenlik sınavına gönderdi. O tarihte Türkiye 7.’si olarak öğretmen okulunu kazandım. 52 yıl önce benim hayatıma yön veren öğretmenimle karşılaşmak beni çok duygulandırdı. Bu öğretmenim sayesinde bilgi birikimimi kazandım, ona çok şey borçluyum” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 17:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?