5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

'65 kuruş' çilesi

Tarım Bakanlığı tarafından yaş çay üreticilerine kilogram başına ödeneceği açıklanan 65 kuruşluk Doğrudan Gelir Destek (DGD) Primi’nin ödenmesine Rize’de bugün başlandı. Ödemelerin yapıldığı ilk gün, Rize Ziraat Bankası’nda izdiham yaşandı.

ÇAYKUR tarafından 400 kuruş olarak ödenen, yaş çay ücretine ek olarak devlet tarafından kilogram başına ödenen 65 kuruşluk destekleme primini almak isteyen yaş çay üreticileri, sabahın erken saatlerinden itibaren Ziraat Bankası Rize Şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Parasını biran önce almak isteyen vatandaşların izdihamı sırasında bankanın kapı camları kırıldı. Polisin müdahalesiyle izdiham önlenmeye çalışıldı.

Ödemeler T.C kimlik numarasının son hanelerine göre yapıldı. Ödemelerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi.

Aylardır ödenmesi geciktirilen destekleme primlerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’ye yapacağı ziyarete yakın bir zaman kala ödenmesi, üreticilerin tepkisine yol açtı. Yoğunluktan şikayetçi olan vatandaşlar, "Para bugüne kadar ödenmedi.

Başbakan gelecek diye ödeniyor. Bu parayı bize çay parası ile birlikte ödeselerdi de bu eziyeti çekmeseydik. Başbakanın kendi memleketinde bu rezalet yaşanıyorsa diğer illerde kim bilir neler oluyordur? Bu rezalete son verilsin" diyerek dert yandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 19:14:03
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 16:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?