30
Nisan
2024
Salı
RİZE

8 yıldır yemek yiyemiyor

8 YILDIR YEMEK YİYEMİYOR

Rize’de 8 yıl önce yanlışlıkla içtiği kireç sökücüden dolayı yemek borusu yanan 11 yaşındaki Mustafa Sancaktutan, makine yardımı ile midesine pompalanan mamalar ile hayata tutunuyor.

Rize’de 3 yaşındayken su içmek için mutfağın lavabosuna tırmanarak su diye kireç sökücü içen Mustafa Sancaktutan’ın yemek borusu yandı. 8 yıldır yemek yiyemeyen Sancaktutan 75 ameliyat geçirdi. Geçirdiği ameliyatlara rağmen boğazından su dışında bir şey geçmeyen genç çocuk, makine yardımı ile dışarıdan midesine pompalanan özel mamalar ile besleniyor. Mustafa bir çok meyve, sebze ve et ürünlerinin tadını hiç bilmiyor.

8 yıldır oğlunun tedavisi için çabalayan anne Sinem Sancaktutan, “3 yaşındayken kireç sökücü içti. Boğazı yandı. O günlerde ekonomik durumumuz elvermediği için büyük hastanelerde tedavi ettiremedik. Daha sonra aldığımız yardımlar ile 75 ameliyat geçirdi. Halen yemek yiyemiyor. Makinenin yardımı ile özel mamalar ile besleniyor. Ben inek besleyip temizliğe giderek oğlumun tedavisini yaptırmaya çalışıyorum. Babası hasta olduğu için çalışamıyor. Tedavinin devamı için hayırseverlerden yardım bekliyoruz” dedi.

Hafta içi her gün öğle saatlerinde beslenebilmek için okulundan ayrılıp evine gelen Mustafa, arkadaşları gibi masaya oturarak değil evindeki kanepeye oturup makineye bağlanıyor. Makinenin pompaladığı özel mamalar ile midesine dışarıdan giren hortum ile beslenen Mustafa işlem tamamlandıktan sonra okuluna gidiyor.

Makine ile beslenmenin zor ve sıkıcı olduğunu belirten minik Mustafa sağlığına kavuşarak makineden kurtulacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

Ekonomik durumları iyi olmayan Sancaktutan ailesi çocuklarının diğer çocuklar gibi yemeklerin tadını alabilmesi ve normal yollarla beslenebilmesi için hayırseverlerin yardımını bekliyor.

8 YILDIR YEMEK YİYEMİYOR
8 YILDIR YEMEK YİYEMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 14:25:03
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 18:42:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?