5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Ablasını ve annesini 7 yıl arayla öldürdü

Rize'nin Pazar İlçesinde 7 yıl önce ablasını baltayla keserek öldüren akıl hastası şahıs, bu defa baltayla annesini öldürdü.

İlçenin Bucak köyünde akıl hastası Mehmet Ali Küçük (37), önceki akşam akrabalarının evde olmamasından faydalanarak annesini yalnız kaldıkları evde baltayla kafasını kesip bıçakla öldürdükten sonra hiçbir şey olmamış gibi aynı evde yatıp uyudu. Köyde dolaşan ve hiç kimseye cinayeti belli etmemeye çalışan Küçük'ün işlediği cinayet, köylülerin anne Havva Küçük'ü (69) bir gün boyunca evden çıkmadığını farketmeleri üzerine anlaşıldı. Eve dün akşam gelen köylüler ve akrabaları yaşlı kadını öldürülmüş halde buldu. Mehmet Ali Küçük, köylüler tarafından yakalanarak jandarmaya teslim edilirken linç edilmek istendi.

Köy Muhtarı İdris Küçük, Mehmet Ali Küçük'ün akıl hastası olduğunu ve ruhsal sorunları bulunduğunu söyledi. Mehmet Ali'nin 15 yıl önce erkek kardeşini öldürmeye çalıştığını ve kardeşinin son anda kurtulduğunu anlatan Küçük, şöyle konuştu: "7 sene önce 2 çocuk sahibi dul ablası Hatice Ergin'i öldürmüş ve hasta olduğu için 6 ay tedavi gördükten sonra serbest bırakılmıştı. Annesini bir gün boyunca göremeyince kuşkulandık. Daha sonra evine baktığımızda cesediyle karşılaştık. Neden öldürdüğünü sorduğumuzda yaşamak için öldürmek zorunda olduğu gibi garip şeyler söyledi. Elinde liste olduğunu söylüyor. Tüm köy halkı tedirgin. Raporlu olduğu için tekrar geri dönmesinden endişe ediliyor."

Olaya tepki gösteren köy halkı, jandarma ekiplerine, "Bu kaçıncı olay. Can güvenliğimiz kalmadı. Ya bize verin bu caniyi ya da siz bunu kaybedin" diye tepki gösterdiler.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 15:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hatice küçük IP: 85.104.107.xxx Tarih : 25.08.2007 17:37:52
yaa inanın şoktayım daha yeni tatil için bir hafta köyde kaldık.bu aolayı duyunca şok oldum.havva teyzenin toprağı bol olsun allahtan rahmet diliyorum.ama böyle olayları duymak beni çok üzüyor.hak eden herkes cezasını çeksin.bizler canımızı yolada bulmadık suçluların cezası neyse verilsin.saygılarımla