30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Acılı babadan korkunç iddia

OĞLUNU KAYBEDEN BABADAN KORKUNÇ İDDİA

Rize’de 2008 yılında yatılı kaldığı Güreş Eğitim Merkezi’nde geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Rıfat Tatlıtürk’ün, öldürüldüğü yönündeki iddialar üzerine mahkeme kararı ile mezarı açılacak.

Rize’de 2 Nisan 2008 tarihinde meydana gelen olayda Rize’nin İyidere ilçesinde bulunan Dursun Ali Erbaş Güreş Okulu’nda yatılı kalan Rıfat Tatlıtürk (14) rahatsızlandıktan 13 saat sonra okul idarecileri tarafından Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’ne götürülmüştü. Burada yapılan müdahalenin ardından okula geri gönderilen küçük güreşçinin sağlık durumu olay gecesi ağırlaşınca kaldırıldığı KTÜ Farabi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Olay sonrası Rize Valiliği tarafından hastane görevlilerinin ve okul görevlilerinin olayda ihmali olup olmadığının tespiti için inceleme başlatılmıştı. İncelemenin ardından ailenin şikayeti üzerine dava açılmıştı.

 

BABANIN KORKUNÇ İDDİASI

Olayın üzerinden 2.5 yıl geçerken Tatlıtürk’ün babası Halil Tatlıtürk, devam etmekte olan dava sürecinde elde edilen bilgiler doğrultusunda oğlunun öldürülmüş olabileceğini iddia etti. Olaydan altı ay sonra oğlunun kafatasında anlından kulak altına kadar uzanan birkaç kırık tespit edildiğini öğrenen baba Tatlıtürk, “Bize oğlumuzun geçirdiği beyin kanaması sonucu öldüğü söylendi. Ancak mahkeme sürecinde, olaydan altı ay sonra kafatasında büyük kırıklar olduğunu öğrendik. Doktorlar bu kırıkların normal bir düşme ve çarpma ile meydana gelemeyeceğini söylüyor. Oğlumun öldürüldüğünü düşünüyorum. Bu olay birileri tarafından kapatılmak isteniyor. Benin tek isteğim oğlumun nasıl öldüğünün ortaya çıkartılmasıdır” dedi.

 

BAŞBAKAN KONUYU TAKİP EDİYOR

Baba Tatlıtürk, oğlunun ölümünden sonra aile düzenlerinin bozulduğunu belirterek, “Ben çalışamayacak hale geldim. Eşim ve kızım sinir hastası oldu. Oğlumun ölümü bizi yıktı. Bu belirsizlik ise bizi daha da üzüyor. Konuyu Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a aktardım. Konuyu takip ediyor. Ancak dava çok yavaş ilerliyor. Rize Valiliği’nin izni ile doktorlar hakkında dava açıldı. Ancak şikayette bulunmama rağmen İyidere Savcılığı Güreş Okulu yetkilileri hakkında dava açılmadı. Trabzon’da bir üst mahkemeye başvurmama rağmen daha açılması engellendi ”diye konuştu.

 

TATLITÜRK’ÜN MEZAR AÇILACAK

Rize Valiliği’nin konuyla ilgili olarak başlattığı inceleme üzerine 20 Mayıs tarihinde ilgili doktorlar hakkında açılan yargılama sürerken, mahkeme Tatlıtürk’ün kafatasında tespit edilen kırıkların nasıl oluştuğunun anlaşılabilmesi için küçük güreşçinin mezarının açılmasını kararlaştırdı. Önümüzdeki günlerde Tatlıtürk’ün mezarı açılarak kafa tasında inceleme yapılacak.

Tatlıtürk’ün ailesi ölümünün ardından organlarını bağışlarken, bağışlanan organlar ile 6 kişi hayat bulmuştu.

OĞLUNU KAYBEDEN BABADAN KORKUNÇ İDDİA
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 15:51:00
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 15:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?