30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Afetzedeler yararına kermes

AFETZEDELER YARARINA KERMES

Rize’nin Gündoğdu beldesinde 13 kişinin hayatını kaybettiği bir kişinin ise kaybolduğu 26 Ağustos afetinde zarar görenler yararına kermes düzenlendi.

Gündoğdu Belediyesi bünyesinde oluşturulan Sosyal Yardım Merkezi bünyesinde gönüllü çalışan kadınlar tarafından düzenlenen kermes, Rize Ticaret ve Sanayi Odası salonunda açıldı. Açılışa Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, Gündodğu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin birlikte yaptılar.

Burada konuşan Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, devletin tüm imkanlarını seferber etmesiyle yaşanan büyük afetin yaralarının sarıldığını belirterek düzenledikleri bu kermesle yöre halkına maddi desteğin yanında manevi destek verileceğini söyledi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, boşalan bardağı yine aynı su ile doldurmanın mümkün olmadığını ancak Gündoğdu’da afetin yaralarının sarıldığını ifade etti. Hacımüftüoğlu, “Yaralar sarıldı, sarılmaya devam ediyor. Her şey geri getirilebiliyor. Ancak bizi üzen can kayıplarımız oldu. Tüm arama çalışmalarına rağmen bulamadığımız bir kaybımız da içimde uhde olarak kaldı. Onun acısını yaşıyoruz. Bu kermesimiz Gündoğdulu vatandaşlarımıza büyük manevi destek sağlayacaktır” dedi.

AFETZEDELER YARARINA KERMES
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2010 Cumartesi 15:53:00
Güncelleme :13 Kasım 2010 Cumartesi 18:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?