30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Afetzedelere ücretsiz deniz turu

AFETZEDE KADINLARA ÜCRETSİZ DENİZ TURU

Rize Belediyesi 13 kişinin hayatını kaybettiği Gündoğdu beldesindeki sel ve heyelan afetinden etkilenen kadınlara, moral olması açısından ücretsiz bir deniz turu düzenledi.

Rize Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden hibe edilen ‘Dursun Kaptan’ isimli deniz otobüsü ile ücretsiz deniz turlarına başladı. Ücretsiz deniz turlarından ilk olarak, 13 kişinin hayatını kaybettiği Gündoğdu beldesindeki kadınlar oldu. Yaklaşık 500 Gündoğdulu kadın Gündoğdu Limanı’ndan bindikleri deniz otobüsü ile Rize’nin sahil ilçelerini denizden izleme imkanı buldular. Kadınlar etkinlikten dolayı Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’ya teşekkür ederek, gezinin yaşadıkları olumsuzluklardan sonra kendileri için moral olduğunu söylediler.

Gemi Gündoğdu Limanı’ndan hareket etmeden önce kadınlar ile Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı arasında şakalaşmalar yaşandı. Bazı kadınlar Bakırcı’ya, “Bize tuzakmı kurdun. Gemiyi batırıp hepimizden kurtulacakmışsın” diye sordular. Bakırcı ise kadınlara , “Kocalarınızdan para aldım. Gemiyi batıracağım” dedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise yaptığı açıklamada, “Bu gemiyi bize İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş hibe etti. Kendisine çok teşekkür diyorum. Restorasyonunu tamamladığımız bu gemiyi ticari amaçlı olarak değil sosyal amaçlı olarak kullanmayı amaçlıyoruz. İlk olarak Gündoğdu’da yaşanan afetten etkilenen bayan kardeşlerimizi gezdiriyoruz. Bu gezinin kendilerine moral vereceğini umuyoruz” diye konuştu.

AFETZEDE KADINLARA ÜCRETSİZ DENİZ TURU
AFETZEDE KADINLARA ÜCRETSİZ DENİZ TURU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 16:24:02
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 16:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?