4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Aileye set şoku!

Alaca Ailesi bir yakınlarının tedavisi için yaklaşık 3 ay önce gittikleri İstanbul’dan memleketleri Rize’ye döndüklerinde evlerinin önünde 3 metre yüksekliğindeki set ile karşılaştılar. Çin Seddi olarak adlandırdıkları duvardan dolayı evlerine giremeyen aile, evlerine zor şartlarda girip çıkabiliyor.

Rize’nin Çaykent Beldesi’nde yaşanan ilginç olayda 70 yaşındaki Fatma Alaca’nın oğlu Yılmaz Alaca kızının tedavisi için kardeşi Reşat Alaca ile birlikte çocuğunun tedavisi için İstanbul’a gittiler. Evde aileden sadece anne Fatma Alaca kalırken, bu süreçte DSİ tarafından müteahhide yaptırılan dere ıslah çalışması inşaatı evin önünden geçti.

Alaca ailesinin İstanbul’a tedavi için götürdükleri kızları vefat ederken, cenazelerini alarak Rize’ye dönen aile evlerinin önünde 3 metre yüksekliğinde beton set ile karşılaştı. Evlerine gidemedikleri için cenazelerini Rize’deki diğer evlerine götürmek zorunda kalan Alaca ailesi, evlerinin önünde Çin Seddi olarak adlandırdıkları duvarı aşamadıkları için evlerinde iskele ile çıkmak zorunda kalıyor.
70 yaşındaki Fatma Alaca, iki ayağındaki platinlere rağmen üç farklı iskeleye tırmanarak evinden çıkabiliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Fatma Alaca, “Oğullarım burada yoktu. Ben müteahhide duvarın çok yüksek olduğunu söyledim. ‘Düzelteceğiz’ dediler düzeltmeden duvarı yaptılar. Ben hastayım. Ayaklarımda platin var. Bu duvarı aşmakta güçlük çekiyorum. Yetkililerin bize yardım etmesini istiyorum” dedi.

Oğul Reşat Alaca ise yaptığı açıklamada, “Hastamızın tedavisi için İstanbul’daydık. Hastamızı kaybettik. Döndüğümüzde evimize giremedik. Cenazeyi Rize’deki diğer evimize götürmek zorunda kaldık. Bu duvar yüzünden evimize girmekte güçlük çekiyoruz. Yaşlı annem ve halam var. Rahatsızlandıklarında onları sırtımızda taşımak zorunda kalıyoruz. Üç aydır bu duvar burada. Üç aydır düzeltileceği söyleniyor. Hiçbir şey yapılmadı” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2012 Perşembe 17:42:37
Güncelleme :17 Mart 2012 Cumartesi 18:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?