3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

AKP'ye alternatif geliyor

ANAP VE DP BİRLEŞMESİ

Demokrat Parti (DP) ile Anavatan Partisi (ANAP) Rize Teşkilat yöneticileri, 31 Ekim tarihinde yapılacak olan kongre öncesi Rize’de bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kahvaltılı toplantıda DP İl Başkanı Tuncer Ergüven ve Anavatan Partisi İl Başkanı Muharrem Yardımcı, ortak bir basın açıklaması düzenlendi. Ergüven, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin siyasi parti geçmişinin tek parti ile yola çıktığını ancak daha sonra çok partili demokrasiye geçiş yapıldığını hatırlatarak, “İhtilallerden sonra ayrışmalar yaşanmıştır. Ancak bugün gelinen noktada yeniden birleşme ve bütünleşme de nihai sonuca ulaştık. 31 Ekim tarihinde yapılacak büyük kongre ile iki parti resmen birleşiyor. Resmi merasimden sonra yerel teşkilatların yapılanmasına gidilecektir. Burada parti üst yönetiminin uyguladığı model örnek alınacaktır” dedi.

Anavatan Partisi İl Başkanı Muharrem Yardımcı ise yaptığı açıklamada, “Türkiye siyasetinin iki önemli partisi yeniden bir araya geliyor. Demokrat Parti çatısı altından çıkan Anavatan Partisi büyük kongre ile yeniden tek çatı altında Demokrat Parti ile buluşuyor. Birleşmenin ardından bu iki siyasi parti tek bir çatı ile tek vücutla siyasi hayatına devam edecek. Bu birlikteliğin oluşturacağı siyasi adrenalin kısa sürede ülkenin her yerinde vücut bulacaktır. AK Parti karşısında Türkiye’ye alternatif bir parti olacaktır. Siyasette alternatifsizliğin geldiği noktaları bugün görebiliyoruz. Bu oluşum seçmenin karşısında iyi bir alternatif olacak ve AK Parti karşısında tercih edileceğini umuyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 11:24:04
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 17:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?