3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Albümü yok, binlerce hayranı var

Karadeniz’in yükselen sesi olarak gösterilen ve herkesin Kazım Koyuncu’nun veliahtı gözü ile baktığı Selçuk Balcı “popüler kültüre uyup ismimi eritmem” dedi.


Sanatçı Gökhan Birben'in kemençe sanatçısı olarak isim yapan ve söylediği şarkıların video paylaşım sitelerinde yayınlanmasıyla daha albümü çıkmadan büyük oranda bir hayran kitlesi edinen Selçuk Balcı bölgesel yayın yapan bir radyo kanalına konuk olarak katıldı. Söylediği güzel türkülerle dinleyenleri mest eden Balcı’nın 54. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Norveç'e birincilik getiren Alexander Rybak'ın ‘Fairytale’ şarkısını kemençe ile çalması dinleyenleri şaşırttı.


Balcı, Ankara'da gördüğü lise öğrenimi sırasında ilgi duyduğu kemençeyi kendi çabalarıyla öğrendiğini belirtti. 3 yıl önce Gökhan Birben ve Vira Cemal ile tanışarak, hem kendini geliştirme, hem de ispatlama olanağı bulduğunu belirten genç kemençe virtüözü kendine ait bestelerle piyasada tutunacağını ifade etti.

Albüm çıkarmayı düşündüğünü ancak sadece albüm çıkarmak için bir çalışma içerisinde olmadığını söyleyen Balcı, “Popüler kültür akıntısına kendimi kaptırıp bugün var yarın yok sanatçılarından olmayacağım. Beklenen albümün çıkması 2 yılı bulabilir” dedi.
Hatırlanacağı üzere Selçuk Balcı, 20 gün önce kendi adına verdiği ilk konser olan Çayeli Konseri’ne 5 bin kişi katılmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 18:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?