3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Ambulansa levyeli müdahele

Rize'de, kalp krizi geçiren bir hastayı taşıyan ambulansın kapısı hastanede levye ile açıldı.
Olay Rize Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde meydana geldi. Güneysu ilçesine bağlı Yeniköy'den gelen Mustafa Demirci (55) isimli hastayı taşıyan 112 ambulansı Rize Araştırma ve Eğitim Hastanesi Acil Servisi'ne gelince ambulansın arka kapısı açılamadı. Arızalanan kapı ambulans hastane aciline ulaştıktan 20 dakika sonra levye yardımıyla açılabildi. Hastaya gerekli tüm müdahale ambulans içerisinde yapıldı. Hasta yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Oğlu Recep Demirci, babasının ölümünde ihmal olmadığını belirterek "Köyümüzde bir cenaze vardı. Cenaze evinde bir kişi rahatsızlandığı için ambulans çağırılmış. Gelen ambulans o hastaya müdahale ederken bir süre önce beyin kanaması geçirdiği için felçli olan babamda rahatsızlandı. Babam aynı ambulansla hastaneye kaldırılmak istendi. Ambulansın arka kapısı arızalanınca yan kapısından ambulansa bindirilmiş. Ambulans hastaneye ulaşınca kapı yine açılamayınca 20 dakika sonra levye ile açıldı. Doktorlardan
öğrendiğimiz kadarıyla babam yolda hayatını kaybetmiş. Babamın ölümünde ihmal olduğunu düşünmüyorum" dedi.


GEREKLİ MÜDAHALE YAPILDI
Öte yandan Rize Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, şöyle konuştu: "Söz konusu ambulans tam donanımlı ambulanslarımızdan bir tanesi. İçerisinde doktor ve hemşireler vardı. Hastaya gerekli tüm müdahale yapıldı. Hasta alındığında kalp krizi geçirmiş ve kalbi durmuştu. Tüm müdahalelere rağmen kalbi çalıştırılamayan hasta yolda hayatını kaybetti. Hastaneye varıldığında ambulansın içerisinde kalbin yeniden çalıştırılabilmesi için müdahale devam etti ama sonuç vermedi."
Ambulansın arka kapısının arızalandığının doğru olduğunu anlatan Tepe, şunları söyledi: "Ancak gerek duyulsaydı yan kapıdan hasta çıkarılabilirdi. Biz düzenli olarak ambulanslarımızın teknik bakımını yaptırıyoruz. Bu ambulansın beş ay önce periyodik bakımı yapılmıştı. Yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum."
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 16:49:30
Güncelleme :22 Mayıs 2009 Cuma 16:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?