3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Amsterdam'da öldürülen iş kadını

Baba Mustafa Erbaş, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da öldürülen kızı Arzu Erbaş Çakmakçı'nın katili olduğu şüphesiyle aranan Nevzat K.'nın yakalanmasının ardından olayın arkasında farklı güçler olduğunu açıkladı.


Hollanda polisi, 10 Ağustos günü Amsterdam'da iş çıkışı bıçakla öldürülen Türk iş kadını Arzu Erbaş Çakmakçı'nın cinayet zanlısı Nevzat K.'nın (42) yakalandığını duyurdu. Kızlarının katilinin yakalandığını yabancı ajanslardan öğrenen acılı baba Mustafa Erbaş, katilin sadece bir maşa olduğunu belirterek olayın arkasındaki güçlerin de bulunmasını istedi.

Erbaş konuşmasında, Hollanda Hükümeti ve polisine teşekkür ederek "Hollanda hükümetinin, Hollanda polisinin insan üstü bir gayret ile bu olayı takip ederek kısa zamanda sonuçlandırması yüreğimize su serpmiştir. Bu katilin yakalanması benim evladımı her ne kadar geri vermeyecek olsa bile en azından bundan sonra olabilecek her türlü cinayetlerin önlenmesinde Hollanda hükümetinin ne derece duyarlı olduğunu bizlere gösterdi" dedi.


Mustafa Erbaş, olayın arkasındaki güçlerin bulunması için konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Olayın yargılama safhasında olduğunu anlatan Erbaş, şöyle konuştu: "Biz o katilin arkasındaki güçlerin, onun arkasındaki elin mutlaka bulunmasını bekliyoruz. Bu konuda çalışmalar sürüyor. Bizde bu yönde olayın takipçisiyiz. Yakalandığını haberlerden öğrendik. Haber hemen ajanslara düştü. Bir çay bahçesinde yakalandığını öğrendik. Bunu kim tuttu. Kim satın aldı bunun bulunması gerekmektedir. Sokaklarda bu tip insanlar var. Bu tip insanlar her zaman satın alınabiliyor. İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı."


Erbaş ayrıca, "Benim evladımı tüm ulus kendi evladı olarak görüp bağrına bastı. Onun acısını yüreklerinde hisseden herkese babası olarak çok teşekkür ediyorum. Temennimiz bundan sonra Arzuların böyle eroinmanlar tarafından öldürülmemesidir" diye konuştu.
Erbaş ailesinin cinayet zanlısının yakalanmasının ardından yargı sürecini takip etmek üzere Hollanda'ya gideceği öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 15:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?