30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Andon İçme Suyu’na HES tehdidi

RİZE ANDON İÇME SUYU’NA HES TEHDİDİ

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize’de yaklaşık 300 bin kişinin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Andon İçme Suyu Tesisi’nin HES tehdidi altında olduğunu belirterek, kontrolsüz patlamaların devam etmesi halinde Rize’nin aylarca susuz kalabileceğini söyledi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı bugün Andon İçme Suyu Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Tesisi gezen Bakırcı, tesiste düzenlediğini basın açıklamasında tesise yakın Küçükçayır köyünde devam etmekte olan Hidro Elektrik Santrali inşaatında gerçekleştirilen patlamaların tesisin depolarında çatlamalara neden olduğunu açıkladı.

Bakırcı, yaptığı açıklamada “Rize ve dokuz ilçesi içme suyu ihtiyacını bu tesisten karşılıyor. Bu tesis 40 milyon TL’ye mal olmuştu. Halen İller Bankası’na tesisten kaynaklanan 20 milyon TL borç bulunuyor. Tesisten yaklaşık 200 metre mesafede yapılan eski Enerji Bakanı Fahrettin Kurt’un da ortağı olduğu HES Projesi’nde yapılan patlamalardan dolayı su tesislerimizde ki depolarda çatlaklar oluştu. Bu çatlaklardan su sızmaya başladı. Hiçbir araştırma ve fizibilite çalışması yapılmadan yapılan patlatmalar sonunda tesisimiz ve çevredeki evler hasar görmeye başladı. Yasal yollara başvurarak patlatmaların durdurulmasını isteyeceğiz. Kendi imkanlarımız ile uğranan zararı gidermeye çalışıyoruz. Ancak bu patlamalar devam ederse yüz binlerce vatandaşımız aylarca susuz kalabilir” dedi.

RİZE ANDON İÇME SUYU’NA HES TEHDİDİ
RİZE ANDON İÇME SUYU’NA HES TEHDİDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 16:50:01
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 16:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?