3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Apartmana oturulamaz raporu

Rize’de ana taşıyıcı kolonunda meydana gelen patlama sonrası tahliye edilen Site Apartmanı için Rize Üniversitesi oturulamaz kararı verdi.


Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Çamlıbel Mahallesi’nde bulunan ana taşıyıcı kolonu patladığı için oturanların tahliye edildiği Site Apartmanı’nda incelemede bulundu. Bakırcı incelemeleri sırasında kolonu patlayan apartmanda kendiside oturmayacağını, kimsenin de oturmasına müsaade etmeyeceğini belirterek, “Kolonu patlayan binada ben oturmam. Kimsenin oturmasını da istemem. Can benim canım kimseyi ilgilendirmez deyip oturanlar içinde Rize Belediyesini olarak, vatandaşlarımızı koruma amaçlı hukuki işlem başlatırız” dedi. Bakırcı ayrıca yaptığı açıklamada, “Bina kolonlarında meydana gelen patlama sonucu bina oturulamayacak hale gelmiştir. Teknik arkadaşlarımızın yapmış olduğu incelemeler sonucu hazırlamış olduğu raporda aynı doğrultudadır. Bu binaya 1994 yılında ruhsatsız başlanmış, dönemin belediye yönetimi tarafından cezai işlem uygulanmış, bunların ardından inşaat ruhsatı alınmıştır. Daha sonra sorunlardan dolayı konu yargıya intikal etmiş olup, yargı süreci devam etmektedir. Yargıya intikal ettiği içinde tüm dosyalar mahkemenin elindedir. Bina dosyalarının içinde tadilat projesi için tasdiksiz mimari bir proje vardır. Rize Belediyesi olarak hasar gören kolonlara geçici diye adlandırdığımız bir takviye yapılarak binanın sağlıklı bir şekilde tahliyesi için önlem almış bulunmaktayız.

Bina şuanda oturulamayacak durumdadır. 1994 yılında başlamış olan bu inşaatta oturan 24 daire sahibinin hiçbirisi tapu alamamıştır. Tapusuz daireleri ucuza alan vatandaşlarımız daha sonra bu ve benzeri sıkıntıları yaşıyor. Bu ve benzeri olaylardan hisse alınmasını istiyorum. Daire sahibi olmak isteyen hemşerilerimizden daire alacağı müteahhidi iyi incelemelerini, Belediye’ye gelerek ilgili birimden dosya ve proje üzerinden bina hakkında bilgi almalarını istiyorum. Zor biriktirdikleri paralarını akıllıca kullanmalarını istiyorum. Ayrıca belediye olarak burada mağdur olan vatandaşlarımıza taşınma noktasında yardımcı olacağız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 10:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?