3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Arama kurtarma ekibi göreve hazır

Tokat Arama Kurtarma Ekibi (TAKE) 25 kişilik oluşturduğu çekirdek kadro ile her türlü doğal afet ve olayda müdahaleye hazır duruma geldi.


Tokat Valiliği bünyesinde iki yıldır eğitim çalışmalarına ara vermeden devam eden TAKE'nin 110 kişiden 25'i ile çekirdek kadrosu oluşturuldu. Meydana gelebilecek muhtemel bir afet anında Türkiye'nin her ilinde görev yapmaya hazır olan ekipte tam donanımlı ve eğitimli iki arama-kurtarma timi ve profesyonel psikologlardan oluşan bir psikolojik destek timi bulunuyor.

Ayrıca ekipte felaket anında uluslararası koordinasyonu sağlayacak yabancı dil uzmanı, sağlık uzmanı ve inşaat uzmanı da yer alıyor. Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde olan Tokat'ın ayrıca Erbaa, Niksar ve Reşadiye ilçelerini kapsayan Kelkit bölgesinde 11 kişiden oluşan ekip kurulması için çalışmalar devam ediyor. TAKE Başkanı ve Sivil Savunma Uzmanı Sadi Ergin, Vali Dr. Recai Akyel ve Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek'in destek ve katkılarıyla önemli bir görev üstelendiklerini söyledi. Ergin, amaçlarının olası bir afet, kaza olayında ihtiyaca göre kısa sürede müdahale ederek insan hayatı kurtarmak olduğunu kaydetti. Ergin, TAKE bünyesinde ayrıca ihtiyaç duyulduğunda vatandaşların kan ihtiyacını karşılamak için 'kan bağışlayıcısı havuzu' oluşturulduğunu belirterek, "Kısa bir sürede bu projemize 500 kişi gönüllü olarak destek verdi. Derneğimizin Internet sitesine (www.dogalafetler.net) girerek bu havuzda yer almak isteyenleri bekliyoruz. Bir kan grubuna ihtiyaç duyulduğunda arada köprü vazifesi görerek kısa sürede kan bağışını gerekli yere ulaştırmayı arzu ediyoruz" dedi.


Derneğin diğer faaliyetleri arasında sualtı arama kurtarma dalgıç timi oluşturmak, bir arama-kurtarma köpek timi oluşturma çalışmalarının da bulunduğunu belirten Ergin, Avrupa Birliği projesi ile TAKE'ye gerekli donanım ve teçhizatın sağlanarak bir binada hizmet vermeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 14:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?