4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Artık yalnız değil!

Hiçkimsesi olmayan 89 yaşındaki Ayşe Çelik’in imdadına Evde Sağlık Hizmetleri Birimi yetişti.

Rize’nin İkizdere ilçesindeki Çağırankaya köyünde yaşayan ve bugüne kadar hiç evlenmeyen, eskiden köylünün yemeğini yapan Ayşe Nine’nin tüm ihtiyaçları ve bakımı bugüne kadar 72 yaşındaki köy muhtarı Halit Biber tarafından karşılanıyordu.

Köy muhtarı Halit Biber, 89 yaşındaki Ayşe Çelik’in kimsesi olmadığını belirterek “Köyde kaldığında evine ulaşımın zor olması nedeniyle kendisi ile ilginç bir yöntem geliştirmiştik. Kendisine ‘Yenge balkonda ışık yak, Hasta olduğunu anlayalım’ diyerek bana haber vermesini istiyordum. Ancak bu şekilde de irtibata geçmek bazen zor oluyordu. Ayşe teyzenin bu şekilde yaşamasının zor olduğu için İkizdere merkezde hayırsever İşadamı İlyas Sözüer’e ait bir evde yaşadı. Yaşadığı evin hasar görmesi üzerine İkizdere Kaymakamı Alpaslan Altınışık’a Ayşe teyzenin durumunu anlattım. Kaymakam bunun üzerine yaşlı ve bakıma muhtaç hastanın Mal Müdürlüğü lojmanlarında kalabileceğini, kış aylarında ise İkizdere Öğretmen evinde hizmet alabileceğini söyledi. Ayşe teyzenin yaşının ilerlemesi ve bakımın zorlaşması üzerine Rize İl Sağlık Müdürlüğü’nde bulunan Evde Sağlık Hizmetleri’ne başvurarak yardım istedim” dedi.

Başvuru üzerine Evde Sağlık Hizmetleri’nin nakil aracı ile Ayşe teyzeyi köyden alıp, Rize Devlet Hastanesi’ne götürdüklerini kaydeden Biber “Allah razı olsun. Ayşe Çelik’e Rize Devlet Hastanesi’nden heyet raporu alındıktan sonra, Evde Sağlık Hizmetleri’nin ambulansı ve çalışanları ile Pazar Özel Bakım Merkezi’ne yerleştirdik” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2012 Pazartesi 15:59:37
Güncelleme :16 Ocak 2012 Pazartesi 16:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?