5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Atatürk Stadı taşınacak

Rize Belediye Başkanlığı, şehir içindeki Atatürk Stadı'nı şehir dışına taşımaya hazırlanıyor. Rize Belediye Başkanlığının hazırlamış olduğu üç ayrı projede, yeni Atatürk Stadı'nın İslampaşa’ da yapılması planlanıyor. Burada bulunan karayolları tesisleri, Petrol Ofisi tesisleri ve Polis evi, proje için istimlâk edilecek.

İslampaşa’da yapılması planlanan stadın 15 bin kişi kapasitede olacağı, 7.5 dakikada boşaltılacağı, loca ve VİP salonları ile UEFA kriterlerine uyan bir stad olacağı belirtildi. Bakırcı, bu tesislere ayrıca 5 kulvar, 25 metrelik yarı olimpik bir yüzme havuzu da yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Halil Bakırcı, Rize Belediyesine ait olan Güneysu’daki arazinin de Çay-Kur Rizespor için düzenleneceğini, tamamen beş yıldızlı bir tesis olarak hazırlamayı planladıklarını ve Rize evleri mimarisi yapmayı uygun gördüklerini söyledi.

Bakırcı, Güneysu’da planlanan bu alanda üç adet saha olacağını, birinin Rizespor için ideal ölçülerde, diğer ikisinin ise amatör spor kulüpleri için planlandığını söyledi. Halil Bakırcı burada yapımı planlanan projede sporcular için her türlü aktivitenin düşünüldüğünü, yapımına 2005 yılı içerisinde başlanacağını söyledi. Halil Bakırcı, Güneysu’da yapılması planlanan bu alan için Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile görüştüğünü, 2005 yılı yatırım kapsamına alınacağını da sözlerine ekledi.

Başkan Bakırcı, Atatürk Stadı'nın yerine de otopark ve dört katlı bir inşaat yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 14:00:47
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 16:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat istif IP: 85.97.125.xxx Tarih : 15.04.2005 19:54:52
Güzel bi proje...muazzam inşata başlandımı acaba .? nezamam biter Allah bilir ..AKM gibi olmasında