3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Atatürk Stadı'nda zarar büyük

Bank Asya 1. Lig'de Çaykur Rizespor ile Manisaspor arasında oynanan maçta çıkan olaylarda 2 polis memuru yaralanırken, statta tribünlerden sökülen koltuklar nedeniyle 15 bin TL maddi hasar meydana geldiği bildirildi.


Rize Gençlik Spor İl Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Rize Atatürk Stadı'nda hasar tespit çalışması yaptı. Stat Müdürü Sami Yazıcı, bin civarında koltuğun kırıldığını ve maddi hasarın yaklaşık 15 bin TL civarında olduğunu söyledi.


Rize Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre ise, olaylara karışan taraftarların kimliklerinin polis kamerasından çekilen görüntülerle tespit edileceği, olaylara karışan taraftarlar hakkında 5149 sayılı kanun kapsamında işlem yapılacağı bildirildi. Şu ana kadar olaylarla ilgili herhangi bir kişinin gözaltına alınmadığı öğrenildi.


Manisaspor maçında yaşanan olayları değerlendiren Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Halim Mete, Çaykur Rizespor'a ve Rize'nin malına zarar veren kişilerin Rizeli olamayacağını söyledi. Mete, "Onların Rizeli olduğuna inanmıyorum. Rizeli stadına zarar vermez. Yeni bir stadyum inşa ediliyor. Rizeliler bu güzel tesisleri bu kişilere mi emanet edecek ? Gerçek Rizeliler'in buna müsaade etmeyeceğini biliyorum" dedi.
Yeni yönetim kurulundan memnun olmayan taraftarların da olduğunu kaydeden Mete "Ancak biz buraya bir iki maç için gelmedik.

Biz buraya sosyal bir amaçla geldik. Futbolda mağlubiyet olur, galibiyet olur. Futbol içinde bunlar normal şeylerdir. Bu tip kişiler bizi vazgeçireceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Biz Rize için mücadele ediyoruz. Bizim yılmak gibi vazgeçmek gibi bir lüksümüz yok. Biz hocamızdan ve futbolcularımızdan ayaklarını daha sağlam basmalarını istiyoruz. Bu olumsuz davranışların takımı ve
Rize'yi etkilemesine izin vermeyeceğiz. Biz gerçek taraftarlarımızdan bize inanmasını, takımlarını sonuna kadar desteklemelerini istiyoruz. Herkesi sağduyulu olmaya çağırıyorum" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 15:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?