5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Ayder Kar Yürüyüşü gerçekleştirildi

Rize Valiliği tarafından organize edilen kar yürüyüşüne, başta Rize Valisi Enver Salihoğlu olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Kaçkar Rafting Dağcılık Spor Kulübü (KRDK) sporcuları ve davetlilerden oluşan toplam 150 kişi katıldı.

Grup, karayoluyla gittikleri bölgede araçlardan inilmesinin ardından bin 450 metre yükseklikte 3.5 kilometrelik parkurda yaklaşık yarım metrelik karın içinde yürüdü. Rize Valisi Enver Salihoğlu, yürüyüşte yaptığı konuşmada, amaçlarının Ayder Yaylası’nı kış turizmine kazandırmak olduğunu söyledi.

Yerli ve yabancı turistlerin yaz aylarında zaten bölgeye akın ettiğini ama kış turizmi açısından da elverişli olan yaylaya kış aylarında ilginin olmadığını ifade eden Vali Salihoğlu, "Bu amaçla bu kar yürüyüşünü gerçekleştirdik. Ayder Yaylası’nı kış turizmine açmak istiyoruz. Bu yıl Mart ayında bölgeye gelecek olan kış sporları meraklıları bizim için büyük bir şans. Çok büyük paralar harcayarak dağlarımıza çıkacak olan bu sporcular, helikopterle bölgeye havadan inecek ve zor kış şartlarında ’Helisky’ adını verdikleri sporu yapacaklar. Dünyanın birçok yerinde çok sayıda basın mensubu da bu yarışmaları izleyecek. Rize ve ülkemizin de reklamı için önemli bir etkinlik olacak" diye konuştu.

Öte yandan etkinlikler çerçevesince Vali Salihoğlu, Kaçkar Rafting Dağcılık Spor Kulübü (KRDK) Başkanı Bayram Tarakçı refakatinde 35 metrelik yamaç inişi gerçekleştirdi.

GÖKTÜRK FIRAT RİZE (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2005 Pazar 16:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?