5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Babası işsiz kalırsa umudu tükenecek

Rizeli Şimşek ailesinin 15 yaşındaki oğlu Can Şimşek, geçirdiği birçok kaza ve ameliyata rağmen azmini yitirmeyerek okul birincisi olurken, babası Nedim Şimşek’in önümüzdeki günlerde işsiz kalacak olması Can’ın devam eden tedavisini olumsuz yönde etkileyecek.

Nedim ve Şahinaz Şimşek çiftinin 6 çocuğundan biri olan Can, 2 yaşındayken içinde kaynar su bulunan bir kazana düştü. Vücudunun büyük bölümü yanarak el ve kollarını kullanamaz hale geldi.

Geçirdiği ameliyatlarla ellerini tekrar kullanabilecek duruma geldi. Bu kez de 12 yaşında Artvin’in Damarmaden İlköğretim Okulu’nda okurken, arkadaşlarıyla birlikte okulun bahçesinde oyun oynadığı sırada Maden Beldesi Belediyesi’ne ait bir kepçenin altında kaldı.

Belediyenin hiçbir önlem almadan okul bahçesinde çalışma yapmasına rağmen, vücudunun belden alt kısmı tamamen sakatlanan Can’ın ailesi şikayetçi olmadı. Şimşek Ailesi varlarını yoklarını oğulları için harcayarak 13 yıl boyunca tedavilerini hiç aksatmadılar. Can bu 13 yıl içerisinde 14 ameliyat geçirdi. Can’ın ailesi bir süre önce Rize’ye geldi. Can, eğitimini sürdürdüğü Engindere Gazi İlköğretim Okulu 7. sınıfta üstün bir başarı göstererek okul birincisi oldu.

Can’ın Artvin’de maden işçisi olarak çalışan babası Nedim Şimşek, çalışmakta olduğu Karadeniz Maden isimli firma Artvin’deki faaliyetlerini durduracağı için önümüzdeki günlerde işsiz kalacak.

Babanın işsiz kalmasıyla Can’ın eğitimi ve tedavisi de aksayacak. Şimşek ailesi, oğullarının tedavisini sürdürebilmek için, oğullarının sakat kalmasına neden olan Maden Beldesi’ne tazminat davası açtı.

Aile umudunu bu davadan çıkacak sonuca yada Nedim Şimşek’in yeni bir iş bulmasına bağladı. Hayat hikayesini anlatan Can Şimşek, eğitimini tamamlayıp sağlığına kavuşmak istediğini belirterek, babasının işsiz kalacak olmasının kendisini çok üzdüğünü belirtti. Anne Şahinaz Şimşek ise "Kazaya sebep olan belediye bize Can’ın tedavi masraflarını üsleneceğine dair söz vermişti. Ancak 700 milyon Türk Lirası kadar bir yardımları oldu. Biz ise tedavi için varımızı yoğumuzu harcadık. Kendilerinden yardım isteyince bize ’gidin mahkemeye verin’ dediler. Biz zamanında güvenip şikayetçi olmamıştık. Tek dayanağımız eşimin maaşıydı. Oda önümüzdeki günlerde işsiz kalacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 15:16:25
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 15:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?