30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Bakan Yazıcı moral depoladı

BAKAN YAZICI MEMLEKETİ RİZE'DE MORAL DEPOLADI

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, eşi Selma Yazıcı ile memleketi Rize'de bir dizi incelemede bulundu ve dinlendi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Acaristan Özerk Cumhuriyeti'nde gerçekleşen okul açılışına katıldıktan sonra eşi Selma Yazıcı ile birlikte, geçtiğimiz gece memleketi Rize'ye geldi.

Yazıcı çifti, Rize'nin Çayeli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşu yıldönümü nedeniyle ilçe belediyesi tarafından düzenlenen geceye katılırken, burada Karadeniz Türküleri dinleyerek zaman zaman da türkülere eşlik ederek eğlendiler. Türkülere eşlik eden Bakan Yazıcı'nın bir hayli keyifli olduğu görüldü.

Yazıcı çifti, geceyi Çayeli İlçesi'nde geçirdi. Bakan Hayati Yazıcı, bugün Çayeli ilçesindeki Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni ziyaret ederken, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ve öğrencilerle görüşerek bir süre sohbet etti.

Daha sonra AK Parti Rize İl Teşkilatı'nda partililer ile bir araya gelen Bakan Hayati Yazıcı, burada gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Yazıcı, "Hiç kimse hukukun üstünde değildir. Ama altında da olmayacaktır. Herkes hukukun içerisinde olacaktır. İnsanların eylemleri suç teşkil ediyorsa yetkili makamlar, yetkili kurumlar elbette ki bunun gereğini yapacaktır. Bu da hukuk devleti olmanın gereğidir. Hiç kimsenin hükümeti devirmeye kalkışmasının tolere edilebilecek bir tarafı olabilir mi? Türkiye bu

süreçleri yaşadı. Bir takım insanlar kendilerini başkalarından daha vatanperver görmeye başlamıştı, racon kesmeye başlamışlardı. İşte bunlar hesap verecek. Neye göre verecek, hukuka göre verecek. Hesabı kim soracak, yargı soracak. Bağımsız yargı soracak" dedi.

Bakan Yazıcı, erkler arasındaki uyumsuzluğun giderilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Bunun ötesinde Türkiye, demokratik parlamenter rejim ile idare ediliyor. Bunun en büyük ayrıcalığı erkler ayrılığıdır. Yasama, yürütme ve yargı. Ama bunlar arasında uyum olması gerekiyor. Bunlardan bir tanesi diğerini frenliyorsa, bir tanesi yada ikisi diğerinin görev alanına giriyorsa orada yönetim sorunu var demektir. Orada parlamenter demokratik kurallar açısından önemli sorunlar var demektir. İdarenin yerine

geçerek, idari yargının yerindelik denetimi yaparak karar oluşturması ki bunun örnekleri çoktur; bu da temel sorunlarımızdan bir başkasıdır" diye konuştu.

10-15 maddeden oluşacak yeni anayasa taslağının ay sonunda meclise gönderileceğini belirten Bakan Hayati Yazıcı, şunları söyledi:

"Sorun şu; siz kötü bir aletle iyi bir eser ortaya koyamazsınız. Anayasa da aynı böyledir. Kötü bir eserdir. Herkes bundan şikayetçi. 'Değiştirelim' bunu diyoruz. 'Olmaz' diyorlar. Biz bu konuyu gündeme getirmeseydik ve onlarla konuşulsaydı hepsinin söyleyeceği şey, 'bu anayasa bu ülkeye dar, bu anayasa bu ayağa uymuyor. Bu anayasa bu başa uymuyor'. 'Değiştirelim' diyoruz. Maddeleri ortaya koymadan, neyi getireceğimizi açıklamadan CHP 'Anayasa Mahkemesi'ne gideriz' diyor. İnşallah bu konuda bu sorunları

tasfiye edici, milletin idaresini öne çıkartan, demokratik standartları birey haklarını koruyacak seviyeye getirecek 10-15 maddeden oluşacak bir önerimizi Başbakanımızın da dediği gibi ay sonunda parlamentoya getireceğiz."

BAKAN YAZICI MEMLEKETİ RİZE'DE MORAL DEPOLADI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 18:38:00
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 19:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?