3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Bakan Yazıcı Rize'de

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize'de seçim çalışmalarına katılarak AK Parti adaylarına destek istedi.

Ardeşen ilçesi Tunca beldesindeki mitingin ardından Pazar ilçesine geçen Hayati Yazıcı, Merkez Camii yanındaki alanda halka hitap etti.
Yazıcı, 6,5 yıldır Türkiye'yi tek başına yönettiklerini belirterek "Türkiye'yi nereden aldık nereye getirdik. Bunu asla unutmayın. Dolayısıyla bizim yaptığımız hizmetleri ölçebilmek için 3 Kasım 2002 öncesi Türkiye'yi asla hafızanızdan silmeyin. Kim vardı iktidarda. DSP vardı. Anavatan Partisi vardı. MHP vardı ve CHP'de onlara payanda olmuştu."


Yazıcı, konuşmasında "Biz halkımızdan yetki isterken, 'Halk ile hükümetin gündemi birleşecek, hiç bir şey eskisi gibi olmayacak' dediklerini söyledi. Yoksullukla mücadele edeceklerini söylediklerini anlatan Yazıcı, şöyle konuştu: "Yasaklarla mücadele edeceğiz dedik. Kimsesizlerin, sessiz yığınların sesi olacağız dedik. Öyle bir Türkiye'yi alıp bugüne getirdik. Ne mi yaptık? Yine hafızanızı yoklayın. Her alanda, Türkiye'nin her sorunuyla bu değerlendirmeyi yeniden yapın. Örnek olarak sağlık alanında yaptıklarımızı düşünün. Ülkede bizden önce de hükümetler, bakanlar vardı. Sorunlar katmer katmerdi. Seçimden seçime sizi hatırlardılar. Eczaneler önündeki kuyrukları unutmayın."


Eğitimde geleceğe yatırım yaptıklarını belirten Yazıcı, şunları söyledi: "130 bin derslik kazandırdık. 50 tanesi kamu 13 tanesi vakıf olmak üzere 53 tane yeni üniversite kurduk. Artık Türkiye'nin Hakkari'sinde, Tunceli'sinde, Şırnak'ın da, Artvin'inde de üniversite var"


MESUT YILMAZ'A YÜKLENDİ
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Eski Başbakan ve Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz'ın Pazar ve Hemşin ilçelerinde CHP adaylarına destek istemesini eleştirdi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Duyuyorum ki içimizden çıkmış, ülkeyi yönetmiş, vakti zamanında sorumluluk üstlenmiş bazı hemşehrilerimiz burada dolaşıyor ve derler ki burada CHP'yi destekleyin. Hemşehrilerim aldanmayın.

Özellikle hanımlar, 22 Temmuz'da bir eşarp hatırına oy verdiniz. Siz o eşarbı her yerden alabilirsiniz. Esas olan sadece o eşarp değil, o eşarbı özgürce kullanıyor olup olmadığınız önemlidir. Ona bakın, o süreçleri hatırlayın siz. Hem o süreçlerde size yasak getirecek hem seçim olunca üzerinde kendi ismini yazdırdığı eşarp dağıtacaklar. Şimdi gelmiş CHP'ye destek istiyorlar. Bunları iyi değerlendirin. Sizin kafanızı çelmeye çalışanlara da bir ders verin."
 

İha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 16:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?