4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Bakırcı'dan çevrecilere ağır suçlama

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'de yapılan hidroelektrik santrallerine karşı çıkan çevrecilerin samimi olmadığını ileri sürdü.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, derelerin ve denizin hızla kirletildiği bir ortamda hidroelektrik santrallerinin yapılmasına karşı çıkan çevrecileri eleştirdi.

Santrallerin yapılmasına karşı çıkanların derelere ve denizlere dökülen çöpleri görmediğini belirten Bakırcı, "Rize Belediyesi yıllarca çöpünü Rize Valiliği ve Rize Devlet Hastanesi'nin karşısında bulunan sahile döktü. Deniz kirletildi. Bir tek çevreci çıkıp buna tepki göstermedi. Köylerde evlerin atıkları derelere boşalıyor. Derelere atılan bir plastik parçası yüzyıllar boyunca yok olmuyor. Dereler, dökülen çöplerle yok ediliyor ama çevreciler buna tepki göstermiyor. Ama nerede bir enerji yatırımı varsa oraya gidip yatırımın durması için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.

Çevrecileri samimi ve iyi niyetli bulmadığını anlatan Bakırcı, "Bunların bazılarına yabancı vakıf ve dernekler tarafından ayda bin ila 2 bin dolar ödendiği de söyleniyor" iddiasında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 18:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?