5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Balıkçının isyanı

Rize’de Valilik Halk Günü’ne katılan bir balıkçı, elini masaya vurarak iptal edilen balıkçı ruhsatını geri istedi. İsmail Ergün isimli balıkçı, iptal edilen ruhsatının iade edilmesi için önce sakat kolunu gösterdi, ardından tepkisini elini masaya vurarak anlattı.

Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut başkanlığında yapılan halk günü toplantısına katılan İsmail Ergün isimli vatandaş, ruhsatı iptal edildiği için balık avına çıkamadığını belirterek iflas etme noktasına geldiğini açıkladı.

Ergün, "Oğlum askerden dönünce bir çok borca girerek balıkçı teknesi aldım. Her şeyim yerinde olmasına rağmen ruhsatım iptal edildi. Bürokratik engeller yüzünden ruhsatımı yenileyemiyorum" şeklinde konuştu.

Ergün, konuşmasında sırasında ayağa kalkıp sakat kolunu göstererek "Ben başkaları gibi devletimizden bana bakmasını istemiyorum. Devletimizin parasında gözüm yok. Ben bu sakat kolumla ağ çekiyorum. Ben hakkımı istiyorum. Bana hakkımı verin" diye bağırarak elini masaya vurdu. Duygulanan vatandaşı Vali Yardımcısı Karabulut sakinleştirirken, vatandaşın probleminin çözülmesi için ilgili birimlere talimat verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 17:13:26
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 16:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?