30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Balıklar unutulmayacak

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN BALIKLAR UNUTULMAYACAK

Rizeli eğitimci Utku Turna, Karadeniz’de nesli tükenmekte olan balıkların gelecek kuşaklar tarafından bilinmesi için proje başlattı.

Rize Deniz İhtisas Spor Kulübü Başkanı ve özel bir okulun kurucusu olan Hamit Turna, Karadeniz’de nesli tükenmekte olan balık türlerini toplayarak, gelecek nesillerin bu balık türleri hakkında bilgi sahibi olabilmeleri sağlamak üzere balıkların laboratuvar ortamında sergilenebilmesi için çalışma başlattı. Rize ve çevresindeki balıkçılarla görüşen Turna, ağlarına takılan nesli tükenmekte olan balıkları koruma altına alıyor. Turna ayrıca balıkların doğal görünümlerinin bozulmaması için Rize Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile iş birliği yapıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Utku Turna, “Karadeniz’de bir çok türün nesli tükenmek üzere. Gelecek nesillerin bu türler hakkında bilgi sahibi olabilmesi için böyle bir proje başlattım. Balıkçılar ile görüşerek ağlarına takılan bu türleri topluyorum. Ayrıca topladığımız balıkların doğal görünümlerinin bozulmaması için Rize Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile iş birliği yapıyoruz. Topladığımız bu balıkları ileride laboratuvar ortamında sergilemeyi hedefliyoruz" dedi.

Turna son olarak Yener Çavuş isimli balıkçı tarafından yakalan Mavili ve Tuzsuz Kaya balığı olarak bilinen iki türü koruma altına aldı.

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN BALIKLAR UNUTULMAYACAK
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN BALIKLAR UNUTULMAYACAK
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN BALIKLAR UNUTULMAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 12:38:04
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 18:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?