3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Başbakan noktayı koydu

Rize Belediyesi öncülüğünde, Rizeli işadamlarının oluşturduğu Rize Yatırım A.Ş. tarafından yapılan yeni stadyuma Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın ismi verilmiyor.


Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından Çarşamba günü açılışı yapılacak stadyuma, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından “Recep Tayip Erdoğan” isminin verilmek istenmesi ile başlayan isim tartışmasına son noktayı Başbakan koydu. Stadyumu tamamladıktan sonra Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne devredecek olan Rize yatırım A.Ş isim hakkını satışa çıkartmayı düşünürken, Rize Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz ise yapımı süren tesisisin tamamlanması halinde kendilerine devredileceğini hatırlatarak isim hakkının kendilerinde olduğunu ile sürmüştü.


Konuyla ilgili açıklama yapan AK Partili Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Stadyumun isminin Recep Tayyip Erdoğan olmasını istemiştik. Ancak Başbakanımız bu fikre sıcak bakmadığını öğrendik. İlerleyen günlerde stadyuma uygun bir isim belirlenecek. Ancak stadyumun ismin parayla satılmasına da karşı çıkacağız” şeklinde konuştu.
Taşlıdere Mahallesi’nde 19 bin 776 metre kare alan üzerinde kurulan ve 15 bin seyirci kapasiteli stadyum Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından “Rize Stadyumu” adı altında Çarşamba günü açılacak.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 16:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?