30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Başhekim'in ilginç koleksiyonu

BAŞHEKİM'İN İLGİNÇ SİGARA KOLLEKSİYONU

Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hasan Velioğlu, makamına gelen hasta ve arkadaşlarının sigara paketlerine el koyarak, sigara paketlerini aldığı kişileri sigara içmemeleri konusunda ikna ediyor.

Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hasan Velioğlu, yanına gelen hasta ve arkadaşlarının ceplerindeki sigara paketlerine el koyarak, topladığı paketleri odasındaki dolapta biriktiriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Velioğlu, "Herkesin bildiği üzere 4207 sayılı sigara yasası ülkemiz genelinde iki yıldır uygulanmakta olup sigara içme oranında yüzde 20 gibi önemli bir azalma gerçekleşmiştir. Odama gelen gerek hastalarım, gerekse tanıdığım dost ve çevremdeki insanlarımızın cebinde sigara paketini görünce onları kırmadan, üzmeden, özet olarak sigaranın önemli zararlarını ve bırakma yollarını da anlatarak, sigara paketlerini bana hediye etmelerini istiyorum. Bu yolla çok arkadaşıma ve hastama sigarayı bıraktırdım. Elde ettiğim bu sigara paketlerini biriktiriyorum. Hemen masamın yanındaki rafta toplayarak sergiliyorum. Bu durum odama gelenlerin dikkatini çekiyor. ‘Hocam bende sigarayı bundan böyle bırakıyor, son paketi de bu koleksiyona katıyorum’ diyorlar” dedi.

Her yıl dünyada sigaraya bağlı hastalıklardan yaklaşık 5 milyon insanın, ülkemizde ise 100 bin kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden Velioğlu “Bu sayının 2030 yılına kadar her yıl dünyada 10 milyon kişiye, ülkemizde ise 240 bin kişiye yükseleceği tahmin edilmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 17:19:05
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 10:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?