3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Başkan çılgın sürücüye kızgın

Rize'de, otomobiliyle yaya üst geçidine çıkan çılgın sürücü, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı kızdırdı.


Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde tek olan özel tasarlanmış yaya üst geçidine otomobil ile çıkılmasına tepki göstererek belediye olarak çılgın sürücüyü cezalandıracaklarını söyledi. Bakırcı, yaptığı açıklamada, "O Köprü, Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki otoyol ve karayolları üzerinde sakat vatandaşlarımızın geçişinin kolaylıkla sağlanabildiği tek köprüdür. Engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabilmesi için özel tasarlanmıştır. Köprünün geniş olduğu doğru" dedi.


Köprünün iki motorlu engelli taşıtının karşılıklı rahat geçebileceği genişlikte tasarlandığını anlatan Bakırcı, şöyle konuştu: "Bizzat o projenin takibini kendim yaptım. Bir yaya üst geçidinden, beyin özürlü olmayan bir kişinin geçebileceğini ben düşünmüyorum. Her önüne gelenin orada 'hoşuma gitti, başkan güzel bir köprü yaptı, bindim arabamı denedim' deme lüksü yok. Rize Belediyesi olarak o şahıs hakkında belediyemizin mevzuatına uygun bir cezai işlem yapacağız."
Bakırcı, benzer bir olayın geçmişte yaşandığına da değinerek bunları yapanların zeka problemi olduğuna inandığını söyledi. Benzeri bir olayın Fener Mahallesi'nde gerçekleştiğini hatırlatan Bakırcı, sözlerine şöyle devam etti: "Ona karşı hoşgörü sınırımız biraz daha geniş oldu. Kendisi kız arkadaşıyla veya nişanlısı ile girdiği bir iddia sonucu aracıyla yaya üst geçidine çıkmıştı. Bir kez yaptı. Tekerrürü olmadı. Olayı o hemşehrimizin gençliğine saymıştık. Olay sonrası gelip kurumumuzdan özür dilemişti.


Bizde hakkında bir işlem yapmamıştık. Ama anladık ki bölgemizde yaptığımız farklı şeyler hemşehrilerimizin dikkatini çekiyor. Ama böyle bir şeye de izin veremeyiz. Bunları yapanlar zannediyorum zeka problemleri olan insanlardır."
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 13:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?