30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Bayan futbol takımı kuruldu

RİZE'DE BAYAN FUTBOL TAKIMI KURULDU

AK Partili Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'nin ilk bayan futbol takımını kurdu. Bakırcı spora yapılan yatırımın, Kuran Kurslarına yapılan yatırımla eş değer olduğunu söyledi.

Rize Belediyesi bünyesinde kurulan ilk bayan futbol takımı bugün Rize Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen törenle tanıtıldı. Törene, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, Yönetim Kurulu Üyesi Halim Mete ve çok sayıda kişi katıldı.

Burada konuşan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, fikrin bayan sporcuların ailelerinden geldiğini belirterek, "İlimizde ilk kez bayan futbol takımı oluşturduk. Bu ailelerin bize gelen talepleri üzerine kuruldu. Futbola meraklı olan ailelerin talebi üzerine bu takımı kurduk. Yeterli sayıya ulaşabilirmiyiz diye endişeleniyorduk. Ama yoğun talip geldi. Sayıyı 50 ile sınırlamak zorunda kaldık. Bence spora ve futbola yapılan yatırımı; bir Kuran kursuna, bir camiye, bir mabede veya bir öğrenciye yapılan

yatırım gibi görüyorum. Bence spora yatılan yatırım bunların hepsine eş değerdir. Spora yapılan yatırımın sevap olduğunu düşünüyorum" dedi.

Takımın bayan Antrenörü Melike Günay ise yaptığı açılamada, Rize'de bir bayan takımı kurulduğu için Rize ile gurur duyduğunu belirterek, "İnşallah güzel başarılar elde edeceğiz. Kızlarımıza da güveniyoruz. Bizi güzel yerlere taşıyacaklar" dedi. Daha sonra Rize'nin ilk bayan futbol takımı bir idman maçı yaptı.

RİZE'DE BAYAN FUTBOL TAKIMI KURULDU
RİZE'DE BAYAN FUTBOL TAKIMI KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 15:41:02
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 18:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?