5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

'Baykal istifa' sloganlarıyla karşılandı

Rize'nin Anzer Yaylası'nda halka hitap eden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Mesut Yılmaz'ın bağımsız milletvekili seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Yılmaz'ı seçen Rize halkına teşekkür etti.

Bu yıl bu yıl 4.'sü düzenlenen Anzer Yayla Festivali'ne helikopter ile gelen Sarıgül, burada yoğun ilgiyle karşılandı ve aşırı izdiham yüzünden festival alanına güçlükle yürüyebildi. "Halk adamı Sarıgül" tezahüratı ve "Baykal istifa" sloganlarıyla karşılanan Sarıgül, Rizeliler'in vefalı olduğunu kaydederek, "Bana soruyorlar, 'Niçin Anzer Yaylası'na gidiyorsun?' Ben de buradan şu cevabı veriyorum. Büyüklerimizin hayır duasını almak için Anzer Yaylası'na geldim. Seçimlerde demokrasi kazandı. Özellikle tüm dünyaya demokrasi dersi verilmesinde çaba gösteren tüm herkese teşekkür ediyorum. Seçimlerde Rize benim için son derece önemliydi. Seçimlerde kendi partim adına baktığımda da genel olarak Türkiye'de çok üzüldüm. Rize'ye baktığımda ahde vefasını gösterdiğini görüyorum. Recep Tayyip Erdoğan başbakanımızı, başbakan olarak çıkardınız. Rizeliler iki başbakana da ahde vefasını gösterdi. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a 2 milletvekilini verdiniz ama benim açımdan önemi var. Tencereniz kaynarken, maymununuz oynarken herkes sizin yanınızdadır. Ama tenceresi kaynamayan, maymunu oynamayan bir Rizeli'ye, Mesut Yılmaz'a sahip çıktığınız için size teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmasında sürekli CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştiren Sarıgül, "Seçimden 5 saat sonra genel sekreteri, Baykal'a ulaşamadı. Sokağa çıkacak yüzü kalmadı. Seçimin suçlusunu imamlara çıkardı. Ben Baykal'ın adına bütün imamlardan özür diliyorum. Ben inançlı bir ailenin çocuğuyum. İnançsız insan boş bir tenekeye benzer. Baykal, suçu imamlarımıza atacağına kendinde arasın. Baykal haktan da halktan da uzaklaşmıştır" diye konuştu.

Sarıgül, konuşmasının ardından kalabalığın arasından geçerek helikoptere bindi ve festival alanından ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 01:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?