3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

BBP'den 'açılım'a öfke!

BBP’DEN AÇILIM TEPKİSİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Sabri Emiroğlu, “Bizler bu topraklarda Laz’ı, Abazı, Çerkezi, Kürdü, Arabı, Sünnisi ve Alevisi ile biz hepimiz kardeşiz, büyük Türk milletiyiz. Ülkeyi oyunlarla bölmeye çalışanlara kurtuluş savaşındaki gibi birliktelikle cevap vereceğiz” dedi.

Habur Sınır Kapısı’ndan önceki gün yurda giriş yapan PKK’lı grubu hatırlatan Emiroğlu, dağdan inenlerin 1999 yılında olduğu gibi bir süre sonra yine dağa çıkacağını belirterek, “Unutulmamalıdır ki 1999 yılında aynı şekilde Kandil’den inen ve teslim olan kişiler bir süre sonra yine geldikleri yere geri dönmüştür. Bugün yine aynı olaylar tekerrür etmektedir. Bu kişiler arasında milletvekili yeğeni de bulunmaktadır. Bu milletvekili bugün millet meclisinde oturmaktadır. Soruyorum bundan daha demokratik ülke olabilir mi?” diye konuştu.

Hükümetin zafiyet içerisinde olduğun belirten Emiroğlu, “Bugün Habur sınırı kapatılıyor. Davullar zurnalar çalınıyor. Sanki zafer kazanmış gibi zafer çığlıkları atılıyorken şehit anneleri de mezar başında göz yaşı dökmektedir. Bunları kamuoyu görmektedir. Bu olay bizim yüreğimizi sızlatıyor. Maalesef Hükümet terörün ve teröristin oyununa gelmiştir. Mektupların hükümete ve meclise teröristlerce takdim edilecek olması, Hükümetin teröristleri muhatap aldığının kesin bir delili olduğu gibi, devletin göstermiş olduğu zafiyeti de ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

BBP olarak gelişmelerin takipçisi olacaklarını ve yeri geldiğinde tavırlarını ortaya koyacaklarını belirten Emiroğlu, “Bilinmelidir ki ebedi liderimiz Genel Başkanımız Sayın Muhsin Yazıcıoğlu rahmetli oldu diye sanmasınlar ki büyük birlik davası bitecektir. Genel Başkanımız Yalçın Topçu ve bütün Alperenler bu işin takipçisiyiz. Yeri geldiğinde kuzu gibi davranmasını ve yunus olmasını biliriz. Ama söz konusu Vatan ve bayrak ise yavuz olmasını da biliriz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 14:06:03
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 14:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?