3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

BBP'den açılma tepki yürüyüşü

RİZE’DE AÇILIMA TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl Teşkilatı “Demokratik Açılımı” protesto etmek için sokağa inecek.

Konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyen BBP Rize İl Başkanı Nusret Kaya, Demokratik Açılımın bölücü terör örgütü PKK’nın şovuna dönüştüğünü belirterek, “Hükümetin yaptığı demokratik açılımda, ülkemizin yeni şehitler vermeyeceğini, terörün biteceği, toplumsal barışın sağlanacağı düşünerek destek vermiştik. Ancak gördüğümüz manzara bizleri büyük ölçüde üzdü. Bu barış sürecinin dış mihraklar tarafından provoke edileceği endişesi içimizde her zaman vardı. Habur Sınır Kapısı’ndan teröristlerin teslim alınması, serbest bırakılış biçimi ve PKK’nın, yan kuruluşu olan DTP’nin orda bulunması şov yapmaları kanımızı dondurmuştur. Karşılaştığımız bu olumsuz tablo ve bu tür provokatör eylemler devam ettikçe Türkiye bütünleşmeye değil kutuplaşmaya doğru gider. Bu sınırlar içinde tüm etkin kökenler hepimiz bir bütün olarak bir bayrak altında yaşamak istiyoruz” dedi.

“Bu bayrak altında yaşamak istemeyenlere Türk ulusu olarak gerekli cevabı veririz” diyen Kaya “Sayın Başbakanımız, biz demokratik açılımı reddetmiyoruz. Şehit anne ve babalarının gözyaşlarının dinmesini istiyoruz. Türk milletinin sabırlarını daha fazla zorlamasınlar. Devletimiz çaresizlik içindeymiş gibi görüntü vermesini hazmedemiyoruz. Teröristlerin tehditlerini sineye çekmemiz mümkün değil, dinimize ve bayrağımıza laf söyletmeyiz” şeklinde konuştu.

BBP İl Başkanı Nusret Kaya, Salı günü saat 13.00’da Rize Cumhuriyet Meydanı’nda tepki mitingi düzenleyeceklerini söyleyerek Rizeliler’den mitinge katılarak kendilerine destek vermelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 15:08:03
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 17:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?