5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Belediye park sorununu çözdü

İş makineleri için park yeri sıkıntısı yaşayan Rize Belediyesi, çözümü araçları bir süre önce kapatılan Rize Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı 1. Bölge Müdürlüğü bahçesine park etmekte buldu.

Rize’de gerçekleşen olayda sabah işe gelen DLH Rize 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, binanın çevresi ve bahçesinde Rize Belediyesi’ne ait çok sayıda iş makinesiyle karşılaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, park yeri sıkıntısı yaşadıkları için araçları DLH 1. Bölge Müdürlüğü’nün bahçesine park etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Bakırcı, "Karadeniz Sahil Yolu inşaatından dolayı makine parkımızı kapatmak zorunda kaldık. Bizde mecburiyetten makinelerimizi kapatılan ve Trabzon’a taşınmakta olan DLH 1. Bölge Müdürlüğü’nün bahçesine park ettik" şeklinde konuştu.

Edinilen bilgiye göre, kapatılan DLH 1. Bölge Müdürlüğü’nün binası ve bahçesine aralarında Rize Belediyesi’nin de bulunduğu bir çok kurum talip olurken, bu kurumlar arasında başlayan mücadelenin son günlerde iyice kızıştığı öğrenildi.

Öte yandan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, daha önce bir viyadüğün yapımını durdurmak için Rize Belediyesi’ne ait iş makinelerini inşaat alanına park ettirerek çalışmaları engellemişti. Bakırcı daha sonra da yine bir iş kamyonunu kaldırım işgali yapan bir esnafın dükkanının önüne park ettirerek bu sorunu çözmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2005 Pazar 16:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?