5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Beşiktaş 1-1 Ç.Rize-Maç sonucu

Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasındaki mücadele başladı. Çaykur Rizespor karşılaşma öncesinde beşiktaşa büyük bir jest yaptı. Çaykur Rizesporlu futbolcuların açtığı 'Şampiyonlar Ligi'nde başarılar diliyoruz' pankartını Tüm Beşiktaş tribünleri ayakta alkışladı.



İşte takım kadroları:

Stat: BJK

Hakemler: Zafer Önder İpek, Muharrem Yılmaz, Mustafa Sönmez

Beşiktaş: Rüştü, Ali Tandoğan, İbrahim Toraman, Baki, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Koray, Delgado, Mehmet Sedef, Nobre, Bobo.

Çaykur Rizespor: Gonzalez, Suat, Zafer, Victoria, Gökhan, Emrah, Kürşat, Cumhur, Serhat, Ergün, Leandro.

Maçtan notlar..

Beşiktaş'ta, sakatlıkları nedeniyle oynayıp oynamayacakları kesinlik kazanmayan İbrahim Toraman ve Koray Avcı, Çaykur Rizespor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.


Yoğun bir tedavi programının ardından iki futbolcu da takımdaki yerlerini alırken, sarı kart cezalıları Tello ve Cisse ile sakatlıkları süren Serdar Kurtuluş, Mehmet Yozgatlı, Gökhan Zan, İbrahim Kaş ve Diatta kadroda yer almadı.

-RICARDINHO YEDEK-

Olympique Marsilya ile yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında sahaya ilk 11'de çıkan Ricardinho, Çaykur Rizespor karşısında yedek soyundu. Yine bu karşılaşmada ilk 11'de oynayan Cisse ve Tello da kart cezaları
nedeniyle Çaykur Rizespor karşılaşmasında yer alamadı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, bu 3 futbolcunun yerine Nobre, Mehmet Sedef ve Koray Avcı'ya ilk 11'de şans tanıdı.

-MEHMET SEDEF LİGDE İLK KEZ-

Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki 8-0'lık FC Liverpool ve Fortis Türkiye Kupası'ndaki Çaykur Rizespor maçlarında forma şansı bulabilen Mehmet Sedef, Turkcell Süper Lig'de bu sezon ilk kez Çaykur Rizespor karşısında forma giydi.


Genç futbolcu bu sezon yapılan 13 lig maçında da forma şansı bulamamıştı.

-NOBRE, LİGDE 4 HAFTA SONRA 11'DE-

Siyah-beyazlıların golcü futbolcusu Mert Nobre de 4 maç sonra ligde ilk 11'de sahaya çıktı. En son Trabzonspor ile deplasmanda yapılan lig maçında ilk 11'de sahaya çıkan Nobre, 4 maç sonra Çaykur Rizespor karşısında da ilk 11'de forma giyme şansı buldu.

-BATUHAN VE KORAY ŞANLI KADRODA-

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, sakat futbolcuların çokluğunda genç futbolcular Batuhan ile Koray Şanlı'yı 18 kişilik maç kadrosuna dahil etti. Bu 2 futbolcunun yanısıra yedek kulübesinde Ricardinho, Hakan, Burak,
Higuain ve İbrahim Akın yer aldı.

-PAF LİGİ'NDE BEŞİKTAŞ GALİP-

PAF Ligi'ndeki maçta Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u 6-3 yendi. BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki maçta Beşiktaş'ın gollerini, 14 ve 34. dakikalarda Gökhan, 30., 60. ve 85. dakikalarda Ali, 46. dakikada da Abdullah
attı. Çaykur Rizespor'un gollerini ise 45. dakikada penaltıdan Oktay, 65. ve 70. dakikalarda da Onur kaydetti.

-TRİBÜNLER DOLMADI-

Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçında BJK İnönü Stadı tribünleri dolmadı. Özellikle eski ve yeni açık tribünlerde boşluklar göze çarparken, karşılaşmayı yaklaşık 15 bin sporsever izledi. Çaykur Rizesporlu futbolcular sahaya ''Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dileriz'' yazılı pankartla çıktı. Beşiktaşlı taraftarlar da Çaykur Rizesporlu futbolcuları açtıkları pankart nedeniyle alkışladı. Bu arada siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesi teknik direktörleri Ertuğrul
Sağlam lehine tezahüratta bulundu. Öte yandan siyah-beyazlıların Brezilyalı golcüsü Bobo, seremoniye kucağında
kızıyla çıktı.

Maçtan dakikalar..

90'+3 Karşılaşmanın son düdüğü çaldı. Beşiktaş 1-1 Çaykur Rizespor. Bir başka canlı anlatımda yeniden görüşmek ümidiyle...
90' Sarı Kart Baki Mercimek
90' Maçın hakemi 3 duraklama dakikası oynanacağını ilan etti.
88' Sarı Kart Ali Tandoğan
87' Burak Yılmaz sağ kanatta topla buluştuktan hemen sonra kale sahasına çevirdi. Ancak kaleci Gonzalez araya girerek tehlikeyi önledi!
86' Çaykur Rize yine ÇOK TEHLİKELİ GELDİ! Emrah'tan aldığı pasın ardından çok sert vuran Riberio oldu. Ancak kaleci Rüştü topu kornere çeldi. Kornerden sonuç gelmedi.

84' Oyuncu değişikliği Serdar Özkan Burak Yılmaz
83' Leandro çok önemli bir fırsattan yararlanamadı. Ceza sahası içerisinde şut şansı bulan Brezilyalı futbolcunun vuruşunda kaleci Rüştü başarılıydı.
80' İbrahim Akın göğüs kontrol yaptıktan sonra ceza sahasının dışından sert vurdu, ancak top savunmadan geri geldi.
77' Delgado sol taraftan kullandığı serbest vuruşta topu kavisli bir şekilde ceza sahasına ortaladı. Bobo müdahale ettikten sonra top boşta kaldı. Rakip takım savunması araya girerek tehlikeyi önledi.
74' Bu kez Serdar Özkan uzak mesafeden sert vurdu. Ancak top dışarı çıktı. Beşiktaş artık galibiyet golü için bastırıyor...
72' GOL GOL GOL... Delgado'dan İNANILLLLMAZZ bir gol! Beşiktaş'ın sağlı sollu hücumları devam ederken, oyuna girdikten sonra etkili olan İbrahim Akın'ın pasını ceza sahasının sağ çaprazda alan Delgado, kelimenin tam anlamıyla MUHTEŞEM bir vuruşla gole çeviriyor ve Beşiktaş'a beraberliği getiriyor: 1-1
72' Gol Delgado
70' Oyuncu değişikliği Nobre Batuhan K.
69' MÜTHİŞ BİR BEŞİKTAŞ POZİSYONU! İbrahim Akın sağ kanattan aldığı pasla ceza sahası içerisinde bekletmeden vurdu. Ancak çatala doğru giden bu mükemmel şutu kaleci Gonzalez aynı güzellikte kornere çeldi. Kornerden sonuç

68' Batuhan soyunuyor... Az sonra oyuna girecek...
67' Beşiktaş'ın organize, Rize'ninse ani hücumları giderek daha da tehlikeli olmaya başladılar. İkinci devrede çok daha renkli bir mücadele izliyoruz.
66' TOP KAYBI // Beşikta: 51 - Ç.Rize: 48
65' Çaykur Rize takımı önemli bir fırsattan yararlanamadı. Zafer Biryol oldukça rahat bir şekilde Beşiktaş ceza sahasının önüne kadar geldi. Ancak bomboş durumda bekleyen Leandro'yu göremeyince topu savunmaya kaptırdı.
64' İbrahim Akın ceza sahası dışından sert vurdu. Top kaleci Gonzalez'de kaldı.
63' Oyuncu değişikliği Mehmet Sedef İbrahim Akın
61' BEŞİKTAŞ İNANILMAZ BİR FIRSATTAN YARARLANAMADI! Ceza sahasına yapılan ortada Bobo kaleci Gonzalez'le birlikte iyi yükseldi, top boşa düştü. Dönen topu bir Beşiktaş'tan Mehmet Sedef tamamlamak istedi, ancak Rizeli savunmacılar topu direğin dibinden uzaklaştırdılar.
61' Sarı Kart Kürşat Duymuş
60' Delgado oldukça etkili kullandı bu atışı. Ancak kaleci Gonzales, yerde 1 kez sekerek gelen bu vuruşta golü önlemesini bildi.
59' Beşiktaş tehlikeli bir noktadan serbest atış kullanacak.
57' Bu dakikalarda karşılaşmada gerilim artıyor. Rize'nin golünün ardından ikili mücadelelerde sert müdahaleler de gündeme gelmeye başladı.
54' İkinci yarı itibariyle Rize'nin kontraatak futbolu etkili olmaya başladı...
53' RİZESPOR İKİNCİ GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Leandro'nun başlattığı hücumda Zafer topla buluştu ve ceza sahasının sağ tarafında boşta bekleyen Gökhan'ı gördü. Gökhan yerden vurdu, top az farkla dışarı çıktı.

52' Sarı Kart Serhat Akyüz
51' GOL GOL GOL.... Leandro... Sağ çaprazdan gelen derinlemesine pasa çok iyi hareketlenen Brezilyalı futbolcu, rakiplerinin arasından topu bir süre sürdükten sonra kaleci Rüştü'nün hemen yanından yerden bir vuruşla ağlara gönderdi.
51' Gol
48' Delgado tehlikeli bir serbest atış kullandı epey uzak mesafeden. Top kale sahasına geldiğinde kaleci Gonzalez rakiplerinin arasından yükselerek topu tuttu. Bu arada ofsayt bayrağı da havadaydı.

46' Karşılaşmanın ikinci yarısına konuk ekip oyuncularının vuruşuyla başlandı.

45' İlk yarı uzatma oynanmadan kapandı. Skor 0-0. İkinci yarıda maçın canlı anlatımı ve yorumlarıyla yeniden birlikte olacağız...
42' Oyun yeniden başladı. Serdar'ın da bir şeyi yok...
41' Serdar Özkan bir ikili mücadelede yerde kaldı. Maçın hakemi 'Devam' dedi. Ancak Serdar yerde kalınca Rizeli futbolcular topu taca atarak oyunu durdurdular. Serdar'ın tedavisi var...
40' Çaykur Rize takımı gerçekten de çok sıkıcı, klasik beraberlik takımı hüviyetindeydi şu ana kadar. Böyle futbol sıkıyor artık Süper Lig'de. Saffet Susiç'e duyurulur...
39' Sarı Kart Cumhur Bozacı
37' CEZA SAHASINA ORTA // Beşiktaş: 7/18 - Ç.Rize: 1/4
35' Bir kez daha TEHLİKELİ GELİYOR BEŞİKTAŞ! Gelişen hücumda Bobo topla ceza sahası içinde buluştu ve hemen Serdar'ın önüne bıraktı. Serdar doğrudan kaleye vurdu ancak top farklı bir şekilde dışarı çıktı. Müsait bir pozisyondu.

31' Karşılaşmanın ilk yarım saatlik bölümü tamamlandı. Beşiktaş geçtiğimiz 10 dakika içerisinde oyundaki ağırlığını hissettirmeye başladı.
31' TOP AĞLARDA, AMA OFSAYT! Aldığı arapasla rakip kale sahası içinde topla buluşan Nobre hemen kaleye vurdu ve topu filelerle buluşturdu. Ancak bayrak havaya kalktı. Ofsayt!
30' İNANILMAZ Bİ POZİSYON! Rize yarı alanının ortalarında topla buluşan NOBRE çok sert ve MÜKEMMEL vurdu. Üst direğe çarpan top geri döndüğünde atak devam edecekti. Ancak ofsayt bayrağı da havadaydı.
27' Ali Tandoğan sağ kanattan etkili bir orta yaptı. Ancak iyi yer tutan kaleci Gonzalez yükselerek topu aldı.
25' Korner atışı da etkiliydi. Koray iyi yükseldi ve kafayı vurdu. Ancak top az farkla auta çıktı.
24' BEŞİKTAŞ ÇOK ÇOK ETKİLİ GELDİ! Gelişen hücumda solda topla buluşan Mehmet Sedef çok sert vurdu ve kaleci Gonzales son anda çıkardı. Dönen topa bir vuruş daha geldi, ancak savunma araya girerek topu kornere attı.
23' Ergün Teber soldan ama uzak mesafeden etkili vurdu. Rüştü köşeyi iyi kapatarak kolay bir kurtarış yaptı.
20' Beşiktaş her ne kadar daha üstün bir görüntü verse de, şu ana kadar ağır bir futbol koydu ortaya.
18' Sarı Kart Koray Avcı
17' TOP KAYBI // Beşiktaş: 14 - Ç.Rize: 11
15' Karşılaşmanın ilk çeyrek saatlik bölümü tamamlandı. Tempo düşük. Beşiktaş biraz daha atak oynuyor. Ancak şu ana kadar iki takım da kaydadeğer bir hücum geliştiremedi. Beşiktaş taraftarının takımına desteği ilk dakikadan bu yana durmaksızın sürüyor.
14' Beşiktaş bir kez daha sağdan geldi. Delgado o kanatta topla buluştuğu gibi yüksek bir topla orta yaptı. Ancak kaleci Gonzales iyi yükselerek topu tek hamlede tutmasını bildi.
13' Beşiktaş'tan ilk organize hücum... Delgado'nun başlattığı atakta topla sağ kanatta buluşan Ali Tandoğan, ceza sahasına kavisli bir orta yaptı. Ancak savunma araya girdi. 
12' Taç atışından gelen top ceza sahasında Nobre'ye kadar ulaştı. Brezilyalı futbolcu tek pasla Delgado'yu gördü. Ancak o topa vurmadan önce savunma onun pozisyonunu bozunca tehlike de ortadan kalkmış oldu.
11' Son iki dakikadır top Beşiktaş yarıalanındaydı...
8' Ceza sahasına yapılan ortada Baki kafayı vurdu. Ancak top dışarı çıktı.
7' TOPA SAHİP OLMA // Beşiktaş: %66 - Ç.Rize: %34
6' Karşılaşma düşük bir tempoda başladı. Beşiktaş takımı oyunu biraz daha rakip sahada oynama eğiliminde. Özellikle de sağ kanatta Serdar Özkan'ın etkili olma çabaları dikkat çekiyor.
4' Victoria'yla çıktı konuk ekip. İçeriye yapılan ortada topla son buluşan isimse sol çaprazda Emrah oldu. Emrah kontrlsüz bir vuruş yapınca çok farklı şekilde dışarı çıktı.
1' Karşılaşmanın ilk yarısı hakem Zafer Önder İpek'in düdüğüyle başladı. Beşiktaş maçın hemen başında Serdar'la geldi. Ancak genç futbolcunun ceza sahasının dışından vurduğu top kaleci Gonzales'te kaldı.

goal
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 02:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?