8
Mayıs
2024
Çarşamba
RİZE

Beyaz halka projesi

Rize'de, gençlerin madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklardan korunması için Rize Valiliği tarafından hazırlanan Beyaz Halka Projesi basına ve kamuoyuna tanıtıldı.
Projenin mimarı olan Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Tamer Gür, Rize Hüseyin Yardımcı Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Salonu'nda düzenlenen programla projeyi tanıttı. Tanıtım programına Rize Valisi Enver Salihoğlu başta olmak üzere resmi dairelerin il müdürleri, eğitimciler, gençler ve vatandaşlar katıldı. Gür, programda yaptığı konuşmada Beyaz Halka projesinin hedef kitlesinin il merkezinde eğitim gören yaklaşık 9 bin öğrenci ve bu öğrencilerin ailesi olduğunu söyledi. Projenin amacının gençliğin uyuşturucu madde ile bağımlılık yapan diğer maddelere ve zararlı alışkanlıklara karşı korunması olduğunu kaydeden Gür, "Beyaz Halka Projesi kapsamında il merkezinde bulunan tütün, alkol ve uçucu madde satışı yapan işletmeler ile şans oyunları oynatan işyerleri, aileler, dershaneler ve öğrenciler Beyaz Halka Proje Grubu'nca oluşturulan uzman bir ekip vasıtasıyla 1 yıl süreyle eğitim bilinçlendirme ve bilgilendirme sürecinden geçeceklerdir. Bu sayede gençliğimiz madde bağımlılığına karşı daha bilinçli bir hale gelecek ve ilin madde kullanımın profili de ortaya çıkarılmış olacaktır. Bu çerçevede kamuoyu oluşturulabilmesi ve madde bağımlılığının zararlarının daha iyi anlatılabilmesi amacıyla aynı zamanda birçok görsel, sanatsal ve sportif etkinlikler de düzenlenecektir" dedi.
Projenin tamamlanmasının ardından işletmeler ve ailelerle kamu kuruluşları arasında yapılacak ortak çalışmalar sonucunda bilimsel ve pratik tedbirlerin uygulanabileceği bir ortak iletişim ağının da kurulmuş olacağını belirten Gür, "Beyaz Halka Projesi yaklaşık 30 Bin YTL tutarında bir proje olup desteklenebilmesi ve hedeflerine daha çabuk ulaşabilmesi için her türlü kuruluş ve sivil toplum örgütünün işbirliğine açık bir projedir" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 19:25:14
Güncelleme :18 Şubat 2006 Cumartesi 19:29:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?