3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Bir Avuç Çay'da Senden kampanyası

Rize Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanan Kanser Araştırma ve Tedavi Merkezi’nin kurulmasında çay üreticilerinin de desteğini almak için “Bir avuç çay’da senden” kampanyası başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Üniversitesi Geliştirme Derneği Başkanı Rahmin Metin, “Rize’de ‘Üniversite kurulmalı’ hedefiyle yola çıkan derneğimiz geçen zaman zarfında bazı fakültelerin kurulmasına ve üniversite açılmalı fikrinin daima gündemde tutulmasına katkı sağlamıştır. İki yıl önce kardiyoloji ünitesine hayal diye bakılırken bugün dernek vasıtasıyla alınan ‘anjiyo cihazı’ sayesinde ve başhekimliğin özel personel gayretleriyle Rize’de bugüne kadar 3 bin’e yakın anjiyo, 300’e yakın açık kalp ameliyatı yapılmıştır.

Dernek olarak, kamuoyununda yıllardır gündemde tuttuğumuz Onkoloji Ünitesi’nin artık kurulması gerekliliğine inandık ve çok temiz, sade bir kampanya ile Kanser Araştırma ve Tedavi Merkezi’nin Rize’ye kazandırılmasını amaç edindik. Son yıllarda Türkiye’de olduğu gibi Rize’de de sağlık konusunda kayda değer ilerlemeler olmuştur. Rize’de ve ilçelerinde yeni hastaneler yapılmakla beraber önemli bir gelişme de Tıp Fakültesi kurulmasıydı. İşte biz dernek olarak bu Tıp Fakültesi bünyesinde Kordiyoloji ünitesi yanında Onkoloji ünitesini kurabilmek için bir kampanya düzenlemeyi uygun gördük” dedi.


Rize’de ve Rize dışında yaşayan vatandaşlarımızdan Rize’ye hizmet konusunda taraf olmalarını istediklerini kaydeden Metin “Sağlık ve eğitim gibi hassas bir konuda birlik ve beraberliğin sergilendiğini gösterme adına bu kampanyayı tüm Rize’de uygulamak istedik. Vatandaşlarımız gönüllü olarak bu kampanyaya katılacak ve miktarı ne olursa olsun Rize’den yana, hizmetten yana taraf olduklarını göstereceklerdir. Bu kampanya ile ulaşılacak rakamın miktarı bizim için önemli değil. Bizim için önemli olan Rizelilerin bu kampanyayı taktirle karşılaması ve katılım çoğunluğudur.

Kurulması istenilen bu fakülte ve bölümler belli bir zaman dilimizde elbette üniversite tarafından yapılacaktır. Ancak biz bu hizmetin Rize’de acilen olmasını istiyoruz. İşte bunun için yardın çığlığını Rize’den başlatıyoruz. Biliyoruz ki bu sese ileride çok kişi ve kurumlar da yardımlarıyla ses verecektir” şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 19:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?