30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Bir Rize efsanesi daha!

DERE ÜZERİNE BİNA YAPMIŞLAR

Rize'de, bir kazı sırasında en yükseği sekiz kat olan birçok binanın temelinden dere geçtiği ortaya çıktı.

Şehir merkezindeki Şeytan Sokağı yolunda yapılan kazı çalışmaları ilginç bir imar hatasını ortaya çıkardı. Yapılan kazı sırasında en yükseği sekiz kat olan birçok binanın altından geçmişte üstü kapatılan Hamam Deresi'nin geçtiği anlaşıldı. İçeride biriken kütüklerde derenin tıkanma aşamasına geldiği, dere üstünde kurulan binaları büyük bir tehlikenin beklediği gün yüzüne çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, bu konuyu biraz bildiklerini ama bu kadarını tahmin etmediklerini söyledi.

Yol yapım çalışması sırasında yapılan kazıda bu manzarayla karşılaştıklarını anlatan Bakırcı, şöyle konuştu: "Geçmişte derenin üzeri kapatılarak üzerinde oluşan alan bir şekilde imara açılmış. Derenin üzerinde duran sekiz kat yüksekliğindeki bina tahminime göre 1985'li yıllarda tüm resmi izinleri ayarlanarak inşa edilmiş. Rize'de her bakım oranım çalışmasında bu ve buna benzer durumlarla karşılaşıyoruz. Bu da Rize'de arsa üretmenin zorluğundan kaynaklanıyor. Kendimize has çözüm üretmişiz. Yapılacak plan değişiklikleri ile birlikte istimlak gerekecek. Aksi takdirde zamanla bu binalar çökecektir."

Dere üzerinde binası bulunan kişiler binalarının altından derenin geçtiğini bildiklerini ancak bir tehlike hissetmediklerini söylediler.

DERE ÜZERİNE BİNA YAPMIŞLAR
DERE ÜZERİNE BİNA YAPMIŞLAR
DERE ÜZERİNE BİNA YAPMIŞLAR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 12:11:01
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 16:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?