8
Mayıs
2024
Çarşamba
RİZE

Boğa seyircilerin arasına daldı

RİZE’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası’nda bu yıl 12’ncisi düzenlenen Ayder Kültür ve Doğa Festivali’nin ikinci gününde boğa güreşleri yapıldı. Uyarılara rağmen güreş alanına fazla yaklaşan vatandaşların arasına dalan boğa 2 kişinin yaralanmasına neden olurken, boğa sahipleri arenanın ortasında tekme- tokat kavga etti.

Festival kapsamındaki boğa güreşleri Ayder’in 1400 rakımlı Geler Düzü Mevkii’nde gerçekleştirildi. Havanın güzel olması nedeniyle yaklaşık 10 bin vatandaşın izlediği güreşler, ilginç görüntülere sahne oldu. Rize Valisi Enver Salihoğlu, Rize İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ruhi Candan ve Çamlıhemşin Belediye Başkanı Yaşar Metin Kesimal'ın da hazır bulunduğu güreşler saat 10.00’da başladı. Güreşlerde ayak, küçük orta, büyük orta, baş altı ve baş kategorilerinde Rize ve ilçeleri ile Artvin’den getirilen toplam 40 boğa mücadele etti. Güreşlerde ilk sırayı alacak boğaların sahiplerine, toplam 15 bin 500 YTL pra ödülü dağıtılacağı duyuruldu.

BOĞA SAHİPLERİ KAVGA ETTİ

Güreşler başladıktan sonra görevlilerin sık sık uyarı anonsları yapmasına rağmen vatandaşların güreş alanına çok fazla yaklaşması, zaman zaman tehlikeli durumlar yaşanmasına da neden oldu. Güreş alanından kaçan bir boğanın vatandaşların arasına dalması sonucu iki kişi boğanın altında kalarak hafif yaralandı. Boğalar görevliler tarafından sakinleştirilirken, bu kez de boğa sahipleri arenanın ortasında tekme- tokat birbirine girdi. Görevliler yetersiz kalınca, boğa sahiplerini olay yerine gelen jandarma ayırdı. 
Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 11:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?