5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Böyle iftar sofrası görülmedi

Bu yıl 16. düzenlenen Ovit Yayla Şenliği'nde, 2 kilometre uzunluğunda iftar sofrası kurularak bir ilke imza atıldı.

Ekşioğlu Vakfı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ovit Yayla Şenliği bu yıl Ramazan Ayı'na denk gediği için İkizdere Şehir Merkezi'nde yapıldı. 10 gün sürmesi planlanan şenliğin ilk gününde bir ilke imza atılarak, şehir merkezinde 2 kilometre uzunluğunda bir iftar sofrası kuruldu. Bir hafta önceden hazırlıkları başlayan en uzun iftar sofrası için ilçe şehir merkezi trafiğe kapandı. Rize-Erzurum Karayolu İkizdere geçişi üzerinde 600 masa kurularak 2 kilometre uzunluğunda iftar sofrası oluşturuldu.

Dört bine yakın kişi, 8 farklı yemek dağıtım noktasından yemeklerini aldı. İftar yemeği için tonlarca et, pilav ve tatlı dağıtıldı. İftara katılan İkizdereliler, böyle bir sofrada bulundukları için mutlu olduklarını belirtti.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, "Bu yıl Ramazan ayı şenliklere denk geldiği için 16 yıl sonra ilk kez şenliklerimizi yaylada değil de ilçe merkezinde yapıyoruz. Vatandaşlarımız ile iftar soframızı paylaşmak istedik. Karayolu üzerinde 2 kilo metre uzunluğunda iftar sofrası kurduk. Binlerce kişi aynı anda iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Programınım 10 gün sürecek. Tüm hemşerilerimizi soframıza ve diğer şenlik etkinliklerimize bekliyoruz "dedi.



 

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2011 Cumartesi 11:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?