5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Böyle kaymakam görülmedi!

Rize'nin İkizdere İlçesi Kaymakamı Emre Çınar, eşine çok rastlanır bir davranış örneği gösterdi.

Rize'nin İkizdere ilçesi Kaymakamı Emre Çınar, makam aracını yasak alana park eden şoförüne trafik cezası yazdırdı.

Alınan bilgiye göre, Kaymakam Çınar, Rize Özel İdare Müdürlüğünde yapılan toplantıya katılmak üzere makam aracıyla önceki gün Rize'ye geldi. Çınar, otomobilden indikten sonra makam şoförü Mehmet Terzi, 53 AA 105 plakalı otomobili Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önündeki yasak alana park etti.

Terzi, bir süre sonra trafik polislerinin ikazıyla otomobili bulunduğu yerden kaldırdı. Olayı daha sonra öğrenen Kaymakam Emre Çınar ise Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Rıza Akkuş'u telefonla arayarak şoförüne ceza yazılmasını istedi.

Bunun üzerine Çınar'ın şoförüne 'hatalı park' nedeniyle 52 YTL para cezası uygulandı. Çınar, Rize'de trafik düzenlemeleri nedeniyle uygulama yapıldığını belirterek, ''Şoförüm de düzenlemeleri bilmediği için yanlış bir alana park etmiş. Trafik polisleri de herkese olduğu gibi kaymakamlığımıza ait araç şoförüne gerekli uyarıyı yapmışlar ve aracın uygunsuz yerden kaldırılmasını istemişler. Fakat ben trafik konusundaki hassasiyetimizi göstermek için ceza tutanağı düzenlenmesini istedim'' dedi.

Kendilerine bir ayrıcalık yapılmadığını kaydeden Çınar, uygunsuz park halinde trafik polislerinin ilk görevinin uyarı olduğunu, örnek teşkil etmesi için kendilerinin cezai müeyyide istediklerini kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 14:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?